Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Laulu- ja tantsupidu / Jalgratastel laulu- ja tantsupeolised saavad tasuta parkida

Jalgratastel laulu- ja tantsupeolised saavad tasuta parkida

Prindi see artikkel
1. juuli 2009

jalgratturSA Tallinn 2011 avab reedel Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil tasuta rattaparklad, eesmärgiga vähendada laulu- ja tantsupeoliste jalavaeva ning säästa neid liiklusummikutest.

Kultuurse ja keskkonnasõbraliku Euroopa linnana julgustab ka Tallinn elanikke ja linna külalisi eelistama liiklemiseks autode asemel jalgratast. Seda eriti sel nädalavahetusel peetava laulu- ja tantsupeo ajal, mil linna saabub palju külalisi nii Eestist kui ka väljastpoolt.

«Rattaga peoletulekul on palju eeliseid – ratast on väga mugav parkida ja sellega peolt lahkuda ning see on keskkonnasõbralik. Liiatigi on rattasõitjal palju rohkem aega märgata peole jalutavaid häid sõpru ja tuttavaid,» põhjendas SA Tallinn 2011 juht Mikko Fritze Kultuuripealinna rattaparkla avamist.

Laulupeo rattaparkla on avatud reedel, laupäeval ja pühapäeval ehk 3.-5. juulini. Parkimist aitavad lauluväljakul ja staadionil korraldada liikumise Eesti Rattarikkaks vabatahtlikud. Vabatahtlikud parklatöötajad panevad aga kõigile südamele, et parklasse toodud jalgrattad oleksid varustatud lukkudega ning tublid ratturid tuleksid oma sõiduvahenditele järele enne parklate igaõhtust sulgemist.