Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Ligimene / Raplamaal Kohilas toimub V üle-eestiline vaimupuudega inimeste suvelaager

Raplamaal Kohilas toimub V üle-eestiline vaimupuudega inimeste suvelaager

Prindi see artikkel
13. juuli 2009

Ristimäe puhkekeskus (foto: www.kohilahotell.ee)

Ristimäe puhkekeskus (foto: www.kohilahotell.ee)

14.-16. juulil saab Kohilas, Ristimäe puhkekeskuses teoks viies üle-eestiline laager vaimupuuetega inimestele. Laagrilisi oodatakse kokku üheksast maakonnast.

Suvelaagrite eesmärk on kergendada vaimupuudega inimeste integreerimist ühiskonda: tõsta nende vaimset ja füüsilist aktiivsust ja parandada enesehinnangut. Tähtis osa on ka kultuuriprogrammil ja sõprussuhetel teiste Eestimaa erivajadustega inimestega.

Suvelaagrite traditsioon sai alguse 2004. aastal, kui Raplamaa Vaimupuudega Inimeste Tugiühingu eestvedamisel toimus Viljandimaal Pärstis esimene laager. Siis olid koos Raplamaa, Viljandimaa ja Valgamaa erivajadusega inimesed. Mitme aastaga on suvised kokkusaamised hoogu juurde saanud ja on kasvanud suureks ühislaagriks, millest möödunud aasta suvel Hiiumaal võttis osa juba kümme maakonda.

Laagri peakorraldaja, Raplamaa Vaimupuudega Inimeste Tugiühingu eestvedaja Mai Einama sõnul on laagrisse on tulemas ligi 130 erivajadusega inimest. Kahe päeva jooksul viiakse koos läbi lihtsamad spordimängud, samuti rühmatööd meisterdamises ja kunstis. „Ka vaimupuudega inimesel on õigus ja vajadus olla loominguline. Muusika, tants ja kunst pakuvad neile naudingut ja on kasuks üldisele heale enesetundele. Vaimupuudega inimesed on neis valdkondades päris andekad.”

Suvelaager on abiks ka puuetega inimeste pereliikmetele, kellel on võimalus soovi korral üritusest osa võtta või lubada endale mõnepäevane puhkus.

Avamisinfo:
14. juuli
12. 00 Laagri pidulik avamine ja kontsert-jumalateenistus Rapla kirikus
18.30 laagrilipu heiskamine ja tervituskõned Kohilas Ristimäe puhkekeskuses

Allikas: Kohila valla 13.07.2009 pressiteade