Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Filmikunst / Kaks Eesti filmi osaleb Kanada mainekal filmifestivalil

Kaks Eesti filmi osaleb Kanada mainekal filmifestivalil

Prindi see artikkel
5. august 2009

Kaader filmist "Soovide puu". Foto: www.festival.kinomaja.ee

Kaader filmist "Soovide puu". Foto: www.festival.kinomaja.ee

Uued Eesti mängufilmid „Pangarööv” ja „Soovide puu” valiti augusti lõpus Kanadas toimuva Montreali maailmafilmi festivali programmi. Ühtlasi on see mõlema filmi maailma esilinastus.

„Pangarööv” on Andrus Tuisu täispika mängufilmi debüüt ja filmi Eesti esilinastus toimub käesoleva aasta sügisel, teatas Eesti Filmi Sihtasutus.

Filmi tootja on stuudio Filmivabrik, produtsent, operaator ja kunstnik on Manfred Vainokivi, tegevprodutsent Marju Lepp. Filmi stsenarist on Mihkel Ulman. „Pangaröövis” mängivad Hannes Kaljujärv, Henri Kuus, Karin Tammaru, Marilyn Jurman, Indrek Taalmaa ja Marika Barabantšikova.

Filmi autorid räägivad loo mehest, kellele taaskord avanevad vanglaväravad, järjekordselt pakub saatus talle uue võimaluse – sõit kirjapruudi juurde ja muretu vanaduspõlv on nii käegakatsutav, ning näib, et seekord ei saa miski untsu minna. Kuid ühel hetkel ta avastab, et on end taas nurka mänginud ja ainus võimalus tehtut heastada on võtta relv ja minna panka röövima.

Teine festivalil osalev film „Soovide puu” esilinastus Eestis 2008. aasta detsembris. Filmi režissöör on Liina Paakspuu ja tegemist on samuti tema täispika mängufilmi debüüdiga.

Film on visuaalselt elamusterikas must komöödia, mis kirjeldab kergelt karikatuurses võtmes meid igapäevaselt ümbritsevaid inimesi ja tänapäevaelu situatsioone, ütlevad autorid filmi tutvustuses.

Filmi tootja on Revolver Film, produtsent Karin Reinberg-Shestakov, operaator Mait Mäekivi. Filmi peaosades mängivad Elina Pähklimägi ja Marilyn Jurman.

Montreali maailmafilmi festival toimub 27. augustist  kuni 7. septembrini ja on Toronto filmifestivali järel olulisim festival Kanadas.