Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Terved eluviisid / Sport / Kultuuripealinna rattaparkla kogub populaarsust: nüüd Eesti-Brasiilia jalgpallimatšil!

Kultuuripealinna rattaparkla kogub populaarsust: nüüd Eesti-Brasiilia jalgpallimatšil!

Prindi see artikkel
7. august 2009

rattaparkla12. augustil toimuvaks Noortepäevaks ja samal õhtul peetavaks Eesti-Brasiilia jalgpallikohtumiseks püstitab SA Tallinn 2011 juba tuttavaks saanud rattaparkla. Sedapuhku asub see Lilleküla staadioni kõrval asuval harjutusväljakul (juuresoleval kaardil märgitud punase ringi ja ristiga). Samal platsil toimuvad ka Noortepäeva üritused. Parkimist aitavad korraldada Kultuuripealinna vabatahtlikud, kes jagavad huvilistele ka teavet Euroopa kultuuripealinna aasta kohta.

„SA Tallinn 2011 seisab selle eest, et jalgrattur oleks Tallinna tänavapildi lahutamatu osa; et keskkonnasõbralikku ratturit ei vaadataks kui mõnda imelooma ning et ratast oleks alati võimalikult mugav ja lihtne parkida. Usun, et meil on õnnestunud inimeste suhtumist muuta,” rääkis SA Tallinn 2011 juhataja Mikko Fritze.

„Nagu kõlab kultuuripealinna vabatahtlike särkidelegi kirja pandud hüüdlause – targad sadulasse, linn rattarikkaks,” lisas Fritze.

Valvega ja tasuta parkla on avatud kolmapäeval 12. augustil kella 14 kuni südaööni. Parklas on kohti vähemalt kahesajale rattale. Varasem kogemus on näidanud, et rattaid mahub parklasse enamgi.

Eesti Noorteühenduste Liidu korraldatava noortepäeva „Aktivist töötuks ei jää!” programmiga saab tutvuda veebilehel www.noortepaev.com. Lisaks põnevale programmile ja töötubadele avatakse platsil velokuur „Tuuni oma ratast”, kus saab asjatundjate abiga oma vana ratast tuunida.

SA Tallinn 2011 toetab oma rattaparklaga liikumist „Eesti rattarikkaks!”.

Allikas: SA Tallinn 2011  07.08.2009 pressiteade