Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Ministeeriumid / Kultuuriministeeriumi muusikanõunikuks saab Eero Raun

Kultuuriministeeriumi muusikanõunikuks saab Eero Raun

Prindi see artikkel
11. september 2009

Eero Raun koos Anne Ermiga 2007 (foto: ERR)

Eero Raun koos Anne Ermiga 2007 (foto: ERR)

Kultuuriministeeriumi konkursikomisjon otsustas valida uueks muusikanõunikuks Eero Rauna.

Eero Raun on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli orkestrandi ja koorijuhina ning Eesti Muusikaakadeemia koolimuusika erialal, õppides dirigeerimist professor Venno Laulu käe all. Raun on lõpetanud Eesti Diplomaatide Kooli diplomaatia ja rahvusvaheliste suhete erialal ning omandanud sotsiaalteaduste magistrikraadi Tallinna Ülikoolis juhtimise sotsiaalsete strateegiate erialal.

Eero Raun on olnud seotud mitmete muusikafestivalide korraldamisega, ta on paljude muusika-alaste tele- ja raadiosaadete autor. Ta on varem töötanud Eesti Televisioonis muusikaprogrammi produtsendi ja saatejuhina. Samuti on ta töötanud Rahvusooperis Estonia ja Eesti Kontserdis, aga ka Vabariigi Presidendi kantseleis, Eesti Ühispangas, rahandusministeeriumis ja välisministeeriumis.

Kultuuriministeeriumi muusikanõuniku ülesandeks on muusikaelu, muusikakollektiivide ja kontserdiasutuste tegevuse analüüsimine ning olulisemate probleemide väljaselgitamine. Nõunik osaleb muusikaelu ja -asutuste tegevust reguleerivate õigusaktide eelnõude koostamises ning tema ülesandeks on ka muusikavaldkonna riikliku finantseerimise põhimõtete väljatöötamine.

Allikas: Kultuuriministeeriumi 11.09.2009 pressiteade