Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Erakonnad / SDE juhatus kujundab Siim Kallase osas seisukoha

SDE juhatus kujundab Siim Kallase osas seisukoha

Prindi see artikkel
12. september 2009

Siim Kallas

Siim Kallas

Pühapäeva õhtul kogunev opositsioonilise sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) juhatus arutab muude poliitiliste teemade kõrval ka Euroopa Komisjoni voliniku küsimust ning Siim Kallase kandidatuuri sellele ametikohale.

Partei juht Jüri Pihl põhjendas teema valikut sellega, et voliniku ametikohale saab küll isik, kellel on Eesti valitsuse toetus, kuid veelgi parem, kui seda isikut toetab ka opositsioon.

“Seepärast erakonna juhatus ka koguneb, et arutada teiste oluliste poliitiliste küsimuste kõrval praegu välja pakutud Kallase kandidatuuri,” lisas ta. “Minu hinnangul on Kallas teinud volinikuna head tööd.”

Pihli sõnul on lausa piinlik, et valitsus ei suuda kokku leppida selles, kes asub Euroopa Komisjoni voliniku ametikohale.

“Olen ka varem öelnud ja jään oma seisukoha juurde, et Reformierakonna ja IRL-i kaklus Euroopa Komisjoni voliniku koha pärast on järjekordne näide sellest, et valitsusel on oskus ka tühjast toota negatiivne uudis,” ütles ta. “Praegu on riigi seisukohalt palju olulisem tegeleda meie tänase majandusseisuga ehk siis järgmise aasta eelarve ja selle aasta eelarveprobleemidega.”

Sotside hinnangul kahjustab võimuparteide tüli ka Eesti võimalusi saada endale hea volinikukoht ja halvendab juba ette tulevase Eesti esindaja positsioone.

“Ootame Isamaa ja Res Publica LIidult ning tema esimehelt Mart Laarilt riigimehelikku käitumist,” sõnas Pihl.

Erakonna juhatus arutab lisaks voliniku teemale ka järgmise aasta Tallinna linnaeelarve ning riigieelarve küsimusi.

Allikas: BNS, 12.09.2009