Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Usk ja vaimsus / Usuelu uudised / Tartus toimub riigivanemate mälestusjumalateenistus

Tartus toimub riigivanemate mälestusjumalateenistus

Prindi see artikkel
22. september 2009

tartujaanikirik

Tartu Jaani kirik (foto: www.eestikirik.ee)

Vastupanuvõitluse päeval, 22. septembril algusega kell 16 toimub Tartu Jaani kirikus ajast igavikku lahkunud Eesti Vabariigiriigivanematele-riigipeadele pühendatud mälestusjumalateenistus.

Meenutatakse riigi viitteistkümmet kõrgeimat aukandjat, kes saatuse tõttu ei lahkunud igavikku tavapärasel viisil ning üht, kel oli õnn lahkuda vaba mehena vabal maal. Eesti Vabariigil on ühtekokku olnud kaheksateist riigipead, neist viis paguluses.

Mälestusjumalateenistuse korraldavad Eesti Evangeelne Luterlik Kirik ja Mittetulundusühing Konstantin Pätsi Muuseum. Jumalateenistusel jutlustab EELK peapiiskop Andres Põder, kaasa teenivad Tartumaa praost Joel Luhamets ja Tartu Ülikooli-Jaani koguduse õpetaja Urmas Petti.

Mälestuskõne peab Konstantin Pätsi Muuseumi esimees Trivimi Velliste. Pühakirja loeb Enn Tarto. Muusikaga teenivad organist Urmas Taniloo ja Tartu Keelpilli Kvartett.

Mälestusjumalateenistusel osalevad Tartu akadeemilised organisatsioonid. Eesti riigijuhtide mälestuseks ja vastupanuvõitlejate auks peetavale jumalateenistusele on kõik oodatud.

Allikas: EELK Konsistooriumi 16.09.2009 pressiteade