Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Erakonnad / Keskerakond tahab välisministrit umbusaldada

Keskerakond tahab välisministrit umbusaldada

Prindi see artikkel
30. september 2009

urmaspaet3

Urmas Paet

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon otsustas täna algatada allkirjade kogumise välisminister Urmas Paeti umbusaldamiseks.

“Täna hommikul kohtus Keskerakonna fraktsioon välisminister Paetiga, mille eesmärgiks oli saada selgitusi otseallikast, miks välisminister tegi kiirkorras ja äärmise saladuskatte all ettepaneku tühistada sissesõidu keelud nii Sergei Markovi kui ka Vassili Jakemenko suhtes,” ütles Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Simsoni sõnul on välisminister andnud viisaskandaalis väga vastukäivaid selgitusi. “Ka Keskerakonna fraktsioonile ei osanud ta nimetada ühtegi ootamatult muutunud asjaolu või ära langenud süüdistust käesoleva aasta maist, mis oleks õigustanud valitsuskriisi ajal Vassili Jakemenko kustutamise nn. mustast nimekirjast,” märkis Simson.

Simson ütles, et välisminister Paet on viisaskandaalis muutnud korduvalt selgitusi oma käitumise tegelike motiivide suhtes.

“Sellega on ta eksitanud avalikkust, Riigikogu ning oluliselt kahjustanud Eesti mainet meie välispartnerite silmis,” märkis Simson. “Selline minister on kaotanud usalduse ega saa jätkata valitsuse liikmena. Seetõttu algatab Keskerakonna fraktsioon allkirjade kogumise minister Urmas Paeti umbusaldamiseks.”

Allikas: Keskerakonna 30.09.2009 pressiteade