Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Arhitektuur / Selguvad Aasta Kodu ja Aasta Aed

Selguvad Aasta Kodu ja Aasta Aed

Prindi see artikkel
6. oktoober 2009

Aasta Kodu 2008 (foto: www.sisustusweb.ee)

Aasta Kodu 2008 (foto: www.sisustusweb.ee)

Täna, 6. oktoobril kell 13 toimub Tallinnas Mustpeade Majas võistluse Kodu Kauniks 2009 pidulik lõpetamine ja võitjate väljakuulutamine.

Võistlust korraldab kümnendat aastat Eesti suurim kuukiri Kodu & Aed. Võistluse preemiafond on üle 300.000 krooni.

Tänavu oli osavõtt suurem kui varem – võistlusel osales üle 100 kodu ja aia. Finaali pääses neist 29, preemiad saavad 10. Kõiki finaali pääsenud kodusid ja aedu külastas žürii, kuhu kuulusid Kodu & Aia ning sponsorite esindajad, disainer Krista Aren ja Eesti Aiaklubi eestvedaja Anu-Kristin Tara.

Preemiad saavad:

AASTA KODU – 50.000 krooni Swedbankilt. Perekond Tamsalu kodus Tallinnas on oskuslikult ühendatud põhjamaine kergus ja noobel elegants, mis moodustavad Kadrioru puitasumisse sobiva sooja ja kauni terviku.

AASTA AED – 50.000 krooni Biolanilt. Perekond Tõnissoo koduaed Veskimöldres Harjumaal pälvis žürii kiidusõnu praktiliste detailide ja läbimõeldud terviku eest.

Parim õueruum – 20.000 krooni Husqvarnalt. Kristi ja Andres Taltsi talveaed Haabneemes Harjumaal ühendab mõnusa puhkeruumi ja kasvuhoome meeldivaimad küljed.

Aiakultuuri preemia – 15.000 krooni kinkekaart Hansaplantilt. Andres ja Laine Vaasa kollektsioon-, õppe- ja katseaed Põlvamaal on asjatundjatele laialt tuntud maalilise kujunduse ning rikkaliku taimevalikuga.

Noor aed – 20.000 krooni Scheteligilt. Briti Klimbergi ja Mark Uussaare aed Tiskres Harjumaal viib maja moodsa arhitektuuri kokku lihtsa ja ümbrustundliku kujundusega, mida täiendavad eksootilised nüansid.

Noore pere kodu – 20.000 krooni Ober-Hausi Kinnisvaralt. Triin Ploomi ja Tõnis Arjuse kodu Tallinnas pälvis tähelepanu hoolika materjalivaliku ja säästliku renoveerimise eest.

Parim värvilahendus – 20.000 krooni Vivacolorilt. Maarja ja Anti Tammo kodu Haapsalus jäi silma huvitavatre värvinüansside oskusliku kasutamisega.

Parim vannituba – 20.000 krooni Gustavsbergilt. Sikke Sumari vannitoas Muhu saarel on oskuslikult sobitatud sajandivanune arhitektuur kaasaegse sanitaartehnikaga.

Stiilne kodu – 15.000 krooni kinkekaart Iittalalt. Perekond Viitkini kodu Võrus pälvis žürii tähelepanu äärmise pühendumusega, arhitekt Lauri Nõmme abiga loodud nüansirikka ja harmoonilise, nii sise- kui ka välisruumi hõlmava terviku loomise eest.

Allikas: Kodu & Aia 05.10.2009 pressiteade