Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Solaris – tipptasemel kontserdisaalist lemmiklooma salongini

Solaris – tipptasemel kontserdisaalist lemmiklooma salongini

Prindi see artikkel
9. oktoober 2009

Solarise juhatuse liige Peeter Rebane tutvustab keskust

Solarise juhatuse liige Peeter Rebane tutvustab pressibriifingul keskust.

Sel laupäeval, 10. oktoobril avab Tallinnas uksed meelelahutuskeskus Solaris. Keskus mahutab endas seitsme saaliga kino, ligi 2000 kohaga kontserdisaali, väärtfilmikeskuse ja tantsustuudio. Lisaks on avatud restoranid ja kauplused ning uksed teeb lahti ka lemmiklooma salong.

Peale kuus ja pool aastat kestnud protsessi avab Solaris huvilistele uksed laupäeval kell 10.00. Juba praegu on huvi keskuse vastu suur. „Solarise kodulehte külastab keskmiselt 10.000 inimest päevas,” ütles tänasel pressiesitlusel Solarise keskuse juhatuse liige Peeter Rebane.

„Keskus tugineb neljale põhivaalale,” tutvustab Solarise kontseptsiooni Peeter Rebane. Esiteks 1828 kohaga uus Nokia Kontserdimaja, mis hõlmab viiendiku keskusest. „Akustika eelhäälestamine on lõppenud ja tundub, et oli väärt seda riski teha esimene elektroakustika süsteem Eestisse,” ütleb Rebane.

Teise vaalana nimetab Rebane broadway stiilis Tallinna Tantsuakadeemiat. Kolmas vaal on seitsme saaliga Cinamoni kinokeskus, mis hakkab näitama suuremaid filme ja kassahitte.

Cinamon kinokeskuses saab maksta ka kaardiga.

Cinamon kinokeskuses saab maksta ka kaardiga.

Cinamoni kinokeskuse turundusjuhi Evelyn Laari sõnul võtab Cinamon esimese kinona Euroopas kasutusele Meyer Soundi uusima tipptasemel helisüsteemi. „Süsteem võimaldab eriti nüansirohket heli,” tutvustas Laar kinosaalide eripära tänasel pressiesitlusel.

„Ka kinopileti hind on taskukohane, ulatudes boonuskaardiga maksimaalselt 75 kroonini,” lisas Peeter Rebane.

Majas asub ka kahe saaliga Tallinnfilmi kinokeskus ARTis, mis hakkab näitama väärtteoseid.

Läti restoranikett Lido avab esmakordselt Eestis uksed.

Läti restoranikett Lido avab esmakordselt Eestis uksed.

Neljas suurem vaal on söök ja jook. Solaris toob Eestisse kaks uut restoraniketti – Lido Lätist ja Londonist pärit Aasia kiirsöögikoht Yam Yam ToGo.

Samuti avab oma kohviku Solarises Anni Arro ning Apollo raamatumajas on avatud uus Kehrwiederi kohvik koos jäätisemasinaga. Kokku tuleb keskusesse ligi kümme erinevat kohvikut ja restorani.

Viiendik majast kuulub poodidele, kus on kaks suurt ankrut. „Esiteks suur toidupood ja teiseks Apollo raamatumaja koos muusika ja filmi poolega,” lisab Rebane.

Solarisse minnes saavad külastajad kaasa võtta ka lemmikloomad. Esimese kohana Eestis avab keskus lemmiklooma salongi. „Sinna saate oma kutsa jätta hoiule, kui käite shoppamas. Talle tehakse massaaži ja soengut,” ütleb Rebane.

Vaata ka: www.solaris.ee