Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Erakonnad / Erakonnad soovitavad SDE-l Tallinnas koalitsioonist hoiduda

Erakonnad soovitavad SDE-l Tallinnas koalitsioonist hoiduda

Prindi see artikkel
20. oktoober 2009

SDE esimees Jüri Pihl

SDE esimees Jüri Pihl

Reformierakonna ja roheliste esindajad ei pea heaks mõtteks sotsiaaldemokraatide plaani minna Tallinnas koos Keskerakonnaga ühisesse linnavalitsusse.

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali hinnangul on kahtlane, kas sotsiaaldemokraatide valijad mõistavad erakonna juhtide otsust alustada läbirääkimisi koalitsiooni moodustamiseks Tallinnas.

Michal ütles BNS-ile, et SDE muudab koos Keskerakonnaga ühisesse koalitsiooni minnes enda poolt legitiimseks Tallinna maksumaksja raha kasutamise ühe erakonna valimispropagandaks ning lasteadadele mõeldud raha kärpimise.

“Ma ei saa sotsiaaldemokraatidele nõu anda, kuid kahtlen selles, kas sotside valijate hääled on antud selleks, et nad Keskerakonnaga ühte koalitsiooni läheksid,” lausus Michal.

Roheliste eestkõneleja Marek Strandbergi sõnul tahab Keskerakond sotsiaaldemokraate koalitsiooni kaasata, kuna vajab kaasvastutajat.

Strandberg ütles Kuku raadiole, et Keskerakonna valimislubadused ja Tallinna kohustused pole eelarvega kooskõlas ning kui sotsiaaldemokraatidel mõistust jätkub, peaksid nad koalitsioonist keelduma.

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna esimees Siim-Valmar Kiisleri sõnul ei soovi tema sotsiaaldemokraatidele näpunäiteid jagada, kuidas nad käituma peaksid. “Kuidas Keskerakonnaga ühisesse koalitsiooni minek nende mainele mõjub, jääb nende endi otsustada,” lausus Kiisler.

Sotsiaaldemokraadid ei välista Tallinnas Keskerakonnaga ühisesse koalitsiooni minekut. Esmaspäeva õhtul toimus erakondade esindajate esimene selleteemaline kohtumine.

Allikas: BNS, 20.10.2009