Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Erakonnad / Tsahkna: Keskerakonna ettepanek võib Rahvaliidu lõhki ajada

Tsahkna: Keskerakonna ettepanek võib Rahvaliidu lõhki ajada

Prindi see artikkel
21. oktoober 2009

margustsahknaIsamaa ja Res Publica Liidu peasekretäri Margus Tsahkna hinnangul võib Keskerakonna ühinemisettepanek Rahvaliidu sisemiselt lõhki ajada.

Tsahkna sõnul üritab Keskerakond praegu lähedase maailmavaatega erakondi enda alla koondada, olles teinud rahvaliitlastele ühinemisettepaneku ja kutsunud sotsiaaldemokraadid, keda Keskerakond võimulolekuks tingimata ei vaja, Tallinnas koalitsiooni.

“Rahvaliidu lööb ühinemisettepanek üht- või teistpidi sisemiselt lõhki, sest isegi kui Rahvaliit otsustab Keskerakonnaga liituda, siis kindlasti ei võta liitumisest osa kõik rahvaliitlased. Osa neist pudeneb lihtsalt laiali,” ütles Tsahkna BNS-ile.

Tema sõnul tuleb ühinemisettepaneku puhul arvestada ka 2011. aastal toimuvate uute presidendivalimiste lähedust ning seda, et Keskerakond tegi kohalikel valimistel tugeva tulemuse küll Tallinnas ja Ida-Virumaal, kuid mitte mujal Eestis.

“Presidendivalimistel vajab Keskerakond omavalitsustest valijamehi, sealhulgas neid, kes on võimule saanud Rahvaliidu osalusega valimisliitudes,” lausus Tsahkna ja avaldas arvamust, et pigem vajabki Keskerakond Rahvaliidu inimesi maakondadest kui tipp-poliitikuid riigikogust.

Keskerakond tegi kolmapäeval Rahvaliidule ühinemisettepaneku. Rahvaliidu juhatus hakkab võimalikku ühinemist arutama neljapäeva õhtul.

Allikas: BNS, 21.10.2009