Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Kohalikud valimised 2009 / Juske: Keskerakond ja SDE on leppe üle üldjoontes üksmeelel

Juske: Keskerakond ja SDE on leppe üle üldjoontes üksmeelel

Prindi see artikkel
28. oktoober 2009

Edgar Savisaar

Edgar Savisaar

Tallinna valitsemisprogrammi kirja pannud Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) jätkasid teisipäeval koalitsioonilepingu arutelu ja on jõudnud põhimõttelisele üksmeelele.

“Üldjoontes on üksmeel olemas, detaile tuleb veel täpsustada,” ütles Tallinna sotsiaaldemokraatide juht Jaak Juske BNS-ile.

Keskerakonna fraktsiooni juhatuse liige Toomas Vitsut ütles BNS-ile, et kolm ja pool tundi kestnud kohtumisel töötati läbi kuus lehekülge punkte.

“Järgmiseks korraks esitatakse finantsprojektsioon,” ütles ta viitega neljapäevasele kohtumisele ja lisas, et siis vaadatakse, kas lepe on allkirjastamiseks valmis.

Vitsut pidas tõenäoliseks koalitsioonileppe allkirjastamist laupäeval, Juske hoidus täpset aega määratlemast.

Kohtumisel ei arutatud, millised ametikohad sotsiaaldemokraatidele lähevad.

Ajakirjanduse andmetel tahab SDE uues koalitsioonis volikogu esimehe, abilinnapea ja linnaosavanema kohta. Ametlikult ei ole Keskerakond ja SDE veel kohtade jaotusest rääkinud.

Keskerakonna delegatsiooni kuuluvad Edgar Savisaar, Kadri Simson, Mailis Reps ja Toomas Vitsut, sotsiaaldemokraatide esindusse Jüri Pihl, Katrin Saks, Peeter Kreitzberg ja Jaak Juske.

Valimiste tulemusel sai Keskerakond 79-liikmelises linnavolikogus 44, Reformierakond 14, Isamaa ja Res Publica Liit 13 ning sotsiaaldemokraadid kaheksa kohta.

Tallinna uus volikogu koguneb 5. novembril.

Allikas: BNS, 28.10.2009