Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Kohalikud valimised 2009 / Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid jätkavad võimukõnelusi

Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid jätkavad võimukõnelusi

Prindi see artikkel
29. oktoober 2009

tallinn3Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond otsustasid neljapäeva õhtul jätkata Tallinnas koalitsioonikõnelusi, kuna ei leppinud kõigis ühises pealinna valitsemise detailides kokku.

Erakonnad jätkavad kõnelusi reedel, mil arutelule tulevad pealinna juhtimise kohtade jagamine ning jätkuvad võimaliku koalitsioonileppe eelarvekõnelused.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jüri Pihl ütles pärast rohkem kui kolm tundi kestnud kohtumist ajakirjanikele, et neljapäeval arutasid delegatsioonid eelarveküsimusi ning sellega jätkatakse reedel. Siis tuleb tema sõnul eraldi küsimusena arutlusele ka koalitsiooni juhtimine.

Pihl avaldas kahtlust, kas reedesel kohtumisel õnnestub koalitsiooniläbirääkimistele joon alla tõmmata, öeldes, et pigem toimub see järgmise nädala alguses. “Otsused peavad olema tehtud 5. novembriks, kui toimub volikogu esimene istung,” lausus ta.

Tallinna koalitsioonis kokku leppinud Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) on seni lubanud mitte vähendada pealinna lasteaedade rahastamist.

Keskerakonna läbirääkimiste delegatsiooni liige Mailis Reps tõrjus kolmapäeval sotsiaaldemokraatide varasemaid süüdistusi, nagu kulutaks keskerakondlik linnavõim liiga palju propagandale. “Valimised on läbi, nüüd nimetame asju õigete nimedega. Enne valimisi on propaganda, pärast informeerimine,” ütles Reps ETV uudistesaatele.

Ajakirjanduse andmetel tahab SDE uues koalitioonis volikogu esimehe, abilinnapea ja linnaosavanema kohta. Ametlikult ei ole Keskerakond ja SDE veel kohtade jaotusest rääkinud.

Keskerakonna delegatsiooni kuuluvad Edgar Savisaar, Kadri Simson, Mailis Reps ja Toomas Vitsut, sotsiaaldemokraatide esindusse Jüri Pihl, Katrin Saks, Peeter Kreitzberg ja Jaak Juske.

Valimiste tulemusel sai Keskerakond 79-liikmelises linnavolikogus 44, Reformierakond 14, Isamaa ja Res Publica Liit 13 ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond kaheksa kohta.

Allikas: BNS, 29.10.2009