Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Kohalikud valimised 2009 / Keskerakonna ja sotside kõnelused jätkuvad laupäeval

Keskerakonna ja sotside kõnelused jätkuvad laupäeval

Prindi see artikkel
30. oktoober 2009

tallinn4Reedel Tallinnas Poska majas kogunenud Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) esindajad jätkavad kõnelusi laupäeval, erakondade Tallinna juhtorganitele loodetakse koalitsioonileping arutamiseks anda esmaspäeval.

Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kinnitas pärast reedest ligi kolm tundi kestnud kõnelustevooru ajakirjanikele, et taas kogunetakse Poska majja kõnelusi jätkama juba laupäeva pärastlõunal.

Reedel oli kõneluste keskmes koalitsiooni töökorraldus ning lepiti kokku, et koalitsiooninõukogu hakkavad juhtima mõlema erakonna esindajad rotatsiooni korras kordamööda.

Savisaare kinnitusel reedesel kohtumisel linna juhtimise vastutusalasid ning ametikohti ei jagatud.

Kõneluste osapooled loodavad koalitsioonilepingu valmis saada esmaspäevaks, seejärel läheb see erakondade Tallinna juhtorganitele arutamiseks.

Savisaare sõnul peab koalitsioonileppe allkirjastamine toimuma igal juhul enne 5. novembrit, kui tuleb esimest korda kokku Tallinna linnavolikogu uus koosseis. Erakonnad hakkavad Savisaare sõnul ametikohtade jaotust arutama laupäeval toimuval kohtumisel.

Tallinna sotsiaaldemokraatide juht Jaak Juske ütles BNS-ile, et suures osas on erakonnad juba kokkuleppe saavutanud, kuid mõni eelarveküsimus vajab veel täpsustamist. Juske sõnul on läbirääkijad kokku leppinud, et koalitsioonilepingut ei avalikustata enne selle allkirjastamist.

Ajakirjanduses väidetut, nagu tahaks SDE uues koalitioonis volikogu esimehe, abilinnapea ja linnaosavanema kohta, nimetas Juske spekulatsiooniks ning tema sõnul ei ole läbirääkijad kohtade jaotust veel arutama hakanud.

Keskerakonna delegatsiooni kuuluvad Edgar Savisaar, Kadri Simson, Mailis Reps ja Toomas Vitsut, sotsiaaldemokraatide esindusse Jüri Pihl, Katrin Saks, Peeter Kreitzberg ja Jaak Juske.

Valimiste tulemusel sai Keskerakond 79-liikmelises linnavolikogus 44, Reformierakond 14, Isamaa ja Res Publica Liit 13 ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond kaheksa kohta.

Tallinna uus volikogu koguneb 5. novembril.

Allikas: BNS, 30.10.2009