Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Erakonnad / Rahvaliidu juhiks kandideerib Rüütli kõrval ka Aivar Sõerd

Rahvaliidu juhiks kandideerib Rüütli kõrval ka Aivar Sõerd

Prindi see artikkel
16. november 2009

Aivar Sõerd (foto: Euroopa Komisjon)

Aivar Sõerd (foto: Euroopa Komisjon)

Riigikogus opositsioonilise Rahvaliidu esimeheks kandideerib detsembri algul toimuval kongressil partei praeguse juhi Karel Rüütli kõrval ka endine rahandusminister Aivar Sõerd, kelle kandidatuuri seadis üles erakonna Harju maakonnaühendus.

Sõerd ütles BNS-ile, et peab enda ülesseadmist Harju maakonnaühenduse poolt suureks tunnustuseks ning on valmis partei juhiks kandideerima. “Olen tegev ka Viimsi volikogus, kus ma sain enda hinnangul päris hea tulemuse, ja olen valmis erakonna juhtimises erinevas plaanis kaasa lööma,” märkis ta.

Rahvaliidu juhiks kandideerib tagasi ka partei praegune esimees Karel Rüütli, kelle jätkamisele on toetust avaldanud 16 maakonna- ja linnaühendust.

Erakonna aseesimeesteks on Rahvaliidu peasekretäri Tarvo Sarmeti sõnul esitatud Tõnis Blank, Andrus Blok, Kajar Lember, Anto Liivat, Jaanus Marrandi, Jaanus Männik, Kaarel Jaak Roosaare, Vello Tafenau, Ene Tomberg, Mai Treial ja Ester Tuiksoo.

Kandidaate saab Sarmeti sõnul esitada veel ka kongressil, kus samuti saavad soovijad kandideerimisest loobuda.

Rahvaliit saab uued juhid 5. detsembril Pärnus toimuval korralisel kongressil. Viimase aasta on erakonda juhtinud esimehena Rüütli ning aseesimeestena Tomberg, Tuiksoo, Männik ja Lember.

Allikas: BNS, 16.11.2009