Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Õiguskantsler, kohtud ja prokuratuur / Politsei tabas koolitulistamisega ähvardamises kahtlustatava

Politsei tabas koolitulistamisega ähvardamises kahtlustatava

Prindi see artikkel
25. november 2009

Foto: www.politsei.ee

Foto: www.politsei.ee

Lõuna politseiprefektuuri politseinikud tabasid 18-aastase noormehe, kes tunnistab, et pani internetti ähvardussõnumi Tartu Kommertsgümnaasiumis kolmapäeval aset leidma pidanud koolitulistamisest.

Noormees ei ole Lõuna ringkonnaprokuratuuri teatel sama kooli õpilane.

Alates kriminaalmenetluse alustamisest teisipäeva õhtul on politsei vestelnud nii Tartu kommertsgümnaasiumi õpetajate, õpilaste kui ka lapsevanematega ning kogunud muid tõendeid, mis lubasid arvata, et koolitulistamiseni ähvardus ei vii, noormehe kinnipidamiseni jõuti kolmapäeva õhtupoolikul.

Lõuna politseiprefektuuri kriminaalosakonna vanemkomissari Vallo Koppeli sõnul suhtus politsei teisipäeval pärast vihjete saamist ingliskeelses foorumis üleval olnud anonüümsesse ähvardusse täie tõsidusega ning koheselt alustati kriminaalmenetlust.

Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püssi sõnul tundub taoline ähvardamise viis jõudvat ka Eestis juba tavapärasemate pommiähvarduste kõrval nende vahendite sekka, millega püütakse külvata segadust, takistada koolitööd või pälvida avalikkuse tähelepanu.

Prokurör hoiatab, et karistused taoliste tegude eest on väga tõsised. “Seadus näeb lõhkekeha või relvaga ähvardades avaliku korra raske rikkumise eest kuni viieaastase vangistuse, lisaks tuleb ähvardajal hüvitada ka väljakutsega seotud häireteenistuste kulud, mis on märkimisväärne summa.”

Pärast koolis relva kasutamise ähvardust kommertsgümnaasiumile laekusid politseile teated pommiähvardustest Tartu kunstigümnaasiumile kell 11.38 ja Tartu Forseliuse gümnaasiumile kell 12.09.

Mõlemad helistajad olid meessoost ning teatasid, et koolis on pomm. Praeguse seisuga on seoses Tartu Forseliuse gümnaasiumile tehtud ähvardusega arestimajja toimetatud kooliga otseselt mitteseotud mees, kes hetkel kaineneb.

Allikas: Lõuna ringkonnaprokuratuur / BNS, 25.11.2009