Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Kodanikuühiskonna konverentsil kuulutatakse välja Aasta Kodanik 2009

Kodanikuühiskonna konverentsil kuulutatakse välja Aasta Kodanik 2009

Prindi see artikkel
26. november 2009

Rainer Nõlvak (foto: www.minueesti.ee)

Rainer Nõlvak (foto: www.minueesti.ee)

Tänasel kodanikupäeval, 26. novembril toimub Tallinnas Swissôtelis (Tornimäe 3) kuues Eesti kodanikuühiskonna konverents „Hea kodaniku taimelava”, kus kuulutatakse välja ka tänavune aasta kodaniku tiitli saaja.

Kodanikeühenduste liidu EMSL üle aasta korraldatavad konverentsid toovad kokku praktikuid ja huvilisi erinevatelt elualadelt, et arutada Eesti ja maailma kodanikuühiskonna hetkeseisu ja tuleviku üle. Seekordseks põhiküsimuseks on, kuidas luua soodsat kasvukeskkonda aktiivsetele ja vastutustundlikele inimestele, kodanikuühiskonna eestvedajatele ja liikmetele. Lähemalt keskendutakse perekonna, kooli, meedia, töökohtade ja kodanikuühenduste rollile heaks kodanikuks kasvamisel.

Kell 15.30 annab kultuuriminister Laine Jänes konverentsil üle tänavuse aasta kodaniku auhinna. Mullu tunnustas riik iga aasta kodanikupäeval teatavaks tehtava tiitliga Rainer Nõlvakut.

Konverentsi ajakava ja lisainfo asub www.ngo.ee/konverents.

Välisesinejateks on inimõiguslane Ljudmilla Aleksejeva (Venemaa), sotsiaalne ettevõtja Siobhan Canty (USA), kirjanik Erik Miyeni (LAV), kooliomanik ja Eesti aukonsul dr. Virachai Techavijit (Tai) ning Young Foundationi juht Geoff Mulgan (Suurbritannia). Ökoloogilise jalajälje ning eelarve säästmiseks esinevad väliskülalised seekord konverentsiks tehtud videointervjuude vahendusel.

Konverentsile saab kaasa elada ka vaatlejate vahendusel, kelleks on IT ajakirjanik Henrik Roonemaa (kommenteerib www.twitter.com/heakodanik) ja poliitik Evelyn Sepp (kommenteerib www.ngo.ee/blog). Konverentsist teevad jooksvalt kokkuvõtteid ka muusik Jaan Pehk ning kunstnikud Siiri Taimla ja Tanel Rannala (joonmeedia.blogspot.com).

Allikas: EMSLi 25.11.2009 pressiteade