Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Haridus ja teadus / Eesti avatud noortekeskused kohtuvad Otepääl

Eesti avatud noortekeskused kohtuvad Otepääl

Prindi see artikkel
26. november 2009

EANK üldkogu Pärnus 11.-12.12.2008

EANK üldkogu Pärnus 11.-12.12.2008

26.-28. novembril leiab Otepääl, Valgamaal aset järjekordne noortekeskuste katuseorganisatsiooni Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse üldkogu. Üldkoguga samaaegselt toimub noortekeskuste noorsootöötajatele ka noorte seikluskasvatusele suunatud AWARD-koolitus. Üldkogule on registreerinud osalema 33 noorsootöötajat.

Seekordne üldkogu keskendub ühenduse arengukavale ja 2010. aasta tegevuskavale. Selle kõrval on oluliseks teemaks maakondlikest avatud noortekeskuste projektikonkurssidest kokkuvõtete tegemine. Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse tegevjuhi Heli Eriku sõnul on oma tagasiside saatnud kõik maakondlike komisjonide töös osalenud Eesti ANK’i esindajad ning nii mõnedki omavalitsustes töötavad noorsootöönõunikud. “Kogutud materjal on hea sisend kohapealseks aruteluks,” sõnas Erik.

Üldkogu otsuste tegemise järel jätkatakse seminariga, kus tehakse vahekokkuvõte projektist “Noored otsustavad Tulevikku”, mille raames toimus üle Eesti 15-s linnas tulevikulinnamäng. Ursula Roosmaa Briti Nõukogust annab ülevaate toimunud mängudest ja tutvustab ideid, mida on välja pakutud. Marika Markus räägib peamistest väljakutsetest avatud noortekeskuste projektikonkurssile projekti kirjutamisel. Noortekeskuste infominutite jooksul saavad kohalolijad tutvustada oma 2010. aasta eelarveid ja tegevust ning seminari osa lõpetatakse aruteluga seikluskasvatusest elamuspedagoogika kontekstis.

Sellele järgneb koolitus “Noorsootöö metoodikad – AWARD programmi juhendajale”. Koolitus on mõeldud noorsootöötajatele, kes töötavad noortega vanuses 14-25. AWARD on rahvusvaheline noortele suunatud seikluskasvatuslik liikumine, mille põhimõtteks on vabatahtlik väljakutsete vastuvõtmine, mis võimaldab noorel ennast proovile panna teda huvitavas valdkonnas. Koolitus viiakse läbi koostöös MTÜ’ga Eesti AWARD ja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemiaga.

Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus loodi 2001. aastal eesmärgiga luua Eesti avatud noortekeskuste võrgustik ja toetada liikmete tegevust. Ühendusse kuulub 44 juriidilist isikut koos 69 noortekeskustega, mis on umbes 1/3 kõigist Eesti noortekeskustest. Eesti ANK’i tegevust teotavad Haridus- ja Teadusministeerium ning Kodanikuühenduste Sihtkapital. Üldkogu ja koolitus toimuvad KÜSK’i poolt toetatud projekti “Eesti ANK eestkostevõimekuse suurendamine” raames.

Valgamaa noortekeskustest kuulub ühendusse ainult üks maakonna üheksast noortekeskusest. Puka Avatud Noortekeskus sai täieõiguslikuks liikmeks 25. septembril k.a.

Allikas: Puka Avatud Noortekeskuse 26.11.2009 pressiteade