Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Erakonnad / Savisaar: valimistel tõuseb võimule senine opositsioon

Savisaar: valimistel tõuseb võimule senine opositsioon

Prindi see artikkel
5. detsember 2009

edgarsavisaar1Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ennustas 2011. aasta riigikogu valimiste järel praeguste opositsiooniparteide võimuletõusu.

Savisaar märkis laupäeval erakonna kongressil peetud kõnes, et kui praegu on parempoolsed parteid veel pealtnäha pealetungil ja opositsioon on justkui neid tõrjumas, siis tegelikult teevad Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) oma viimaseid meeleheiterünnakuid.

“Ideoloogilisele pankrotile on lisandunud arusaam, et parempoolsete senise positsiooni haaravad valimistel peatselt Tarandi tüüpi poliitilised parvenüüd. Kas nad teevad paremal tiival puhta töö üksikkandidaatidena või paljuräägitud uue parteina, sellel pole Reformierakonna ja IRL-i jaoks enam suurt vahet,” lausus ta erakonna pressiesindaja teatel.

Tema kinnitusel on muutus roheliste erakonnas signaal, et opositsioon peab minema tõrjelahingutelt üle pealetungile ega saa enam kauem pealt vaadata, kuidas lõhutakse haridussüsteemi ja tervishoidu.

Savisaar märkis, et kui praegusel võimuliidul ei ole riigikogus enam enamust, siis seda tugevamaks muutub opositsioon, mille südamiku moodustavad Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid. “Me mõlemad läheneme Rahvaliidule ja loodetavasti on nüüd ka roheliste positsioon selginemas,” ütles ta.

Savisaare sõnul tugevnevad majanduskriisi sügavikus toimuvatel järgmistel, 2011. aasta riigikogu valimistel vasaktsentristlikud positsioonid juba sedavõrd, et senine opositsioon saab mandaadi Eesti ühiskonna ja majanduse arengu märksa põhjalikumaks uuendamiseks. “Eesti suundub tulevikku ühte jalga käivate vasaktsentristlike jõudude lipu all,” teatas ta kongressil.

Allikas: BNS, 05.12.2009