Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Teater / Rakveres toimub harrastusteatrite festival

Rakveres toimub harrastusteatrite festival

Prindi see artikkel
8. jaanuar 2010

HarrastusteatriteFestival8.-10. jaanuaril toimub Rakvere Teatris ja rahvamajas XI harrastusteatrite riigifestival. Sündmusel osaleb 15 maakondlike žüriide ja videosalvestuste põhjal valitud lavastust Eesti parimatelt harrastustruppidelt. Etendused toimuvad Rakvere rahvamajas (Kreutzwaldi 2) ja Rakvere teatris (Kreutzwaldi 2a). Kõik etendused on tasuta.

Harrastusteatrite riigifestival on traditsiooniline täiskasvanud teatriharrastajate pidu. Seekordsed osalejad on Põlva Heliotroobid, Elva harrastusteater, Suure-Jaani näitering “Tegeltkah”, Haljala Rahvamaja näitering, Salme Kultuurikeskuse harrastusteater, Tabivere Harrastusteater, teatritrupp OTPAD Kiviõlist, Tornimäe Näiteselts, KeskEesti TeatriTrupp, Jõelähtme Lavagrupp, Salme Vallateater, Haapsalu Teater Randlane, Tartu Vilde teater, Koeru Huviteater ja Hageri näitering.

Lavastusi on kutsutud analüüsima ja truppidele tagasisidet andma žürii professionaalsetest teatritegijatest koosseisus Kaie Mihkelson, Inga Vares, Üllar Saaremäe, Indrek Saar ja Urmas Lennuk. Festivali osalejatel on võimalus osa saada õpitubadest ja meeleolukatest festivali klubiõhtutest.

Seoses Eesti Harrastusteatrite Liidu 20. juubeliga annab EHL festivalil välja teenetemärgid inimestele, kes on aastate jooksul arendanud harrastusteatrit Eestis nii kunstiliselt kui ka organisatsiooniliselt kõige enam.

Festivali korraldab Eesti Harrastusteatrite Liit koostöös MTÜ Rakvere Linnanoorte Proovilava ja Rakvere Rahvamajaga.

Allikas: www.rakvereteater.ee