Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Ligimene / Aasta Arst 2009 on neurokirurg doktor Rein Viilu

Aasta Arst 2009 on neurokirurg doktor Rein Viilu

Prindi see artikkel
12. jaanuar 2010

Foto: www.arst.ee

Foto: www.arst.ee

Eesti Tervise Fond ning internetiportaal www.arst.ee valisid Aasta Arstiks 2009 neurokirurgi dr Rein Viilu (fotol). Aasta arsti valiti kaheksandat korda.

Täna anti neurokirurg dr Rein Viilule üle auhind Aasta Arst 2009. „Arsti teeb heaks lisaks meditsiinilistele teadmistele ja kogemustele ka oskus patsiendi ning tema omastega suhelda, võime kõige keerukamaid probleeme inimliku lihtsusega lahti seletada,“ lausus Evelin Ilves. „Dr Viilu teeb neurokirurgina väga keerukaid ja raskeid operatsioone, mille lõpptulemus ja paranemine sõltub kirurgimeisterlikkuse kõrval ka hoolivast suhtumisest ja lihtsalt soojast, mõistvast sõnast. Rein Viilu patsiendid hindavad tohtrit nii kirurgi kui inimesena lausa ülivõrdes. Oli lausa rõõm neid kommentaare lugeda.“

Aasta arsti valis 239 esitatud kandidaadi hulgast žürii, mille koosseisu kuulusid Põhja-Eesti Regionaalhaigla Kardioloogiakeskuse juhataja professor Margus Viigimaa, Rahvusvahelise Terviseedenduse Assotsiatsiooni juhatuse liige Anu Kasmel ja Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees dr Eero Merilind.

Dr Rein Viilu sõnul on auhind talle väga meeldiv üllatus ja ühtlasi ka tunnustus, mis näitab, et oma tööd on tehtud pühendumusega ja midagi on läinud korda. „Olen töötanud Mustamäe haiglas 32 aastat. Tartu ülikoolis lõpetasin küll neuroloogi eriala, kuid töö käigus on minust saanud neurokirurg. Arsti töö sõltub väga palju meeskonnast ja kasutusel olevast tehnikast – Mustamäe haiglas on kõik võimalused, et saaksin oma tööd teha hästi.“

Eero Merilind rõhutas auhinna üleandmisel samuti, et lisaks suurepärasele kirurgile on dr Viilu puhul tegemist arstiga, kes julgeb patsientidele näidata oma inimlikku soojust ja headust – ka arstid elavad oma hinges läbi nii patsiendi rõõme kui muresid.

Tunnustust leidsid lisaks dr Rein Viilule ka naistearst dr Krista Vinkel, perearst dr Reet Raamat, reumatoloog dr Ivo Valter ja nina-kõrva-kurguarst dr Oliver Vaide.

SA Eesti Tervise Fond on asutatud 25. mail 2007, mille eesmärk on eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ning terviseteabe jagamine.

Allikas: Eesti Tervise Fondi 12.01.2010 pressiteade