Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Ligimene / Eesti on valmis Haiti maavärinas kannatanuid abistama

Eesti on valmis Haiti maavärinas kannatanuid abistama

Prindi see artikkel
13. jaanuar 2010

Eesti on valmis Haiti maavärina tagajärgede leevendamiseks andma abi orienteeruvalt miljoni krooni ulatuses. Välisministeerium hindab praegu koostöös teiste riigiasutustega võimalusi Haiti maavärina ohvrite aitamiseks ja tagajärgede leevendamiseks.

“Tunneme kaasa kõigile Haitil toimunud maavärina ohvritele ja nende lähedastele. Eesti nagu kogu rahvusvaheline üldsus kaardistab hetkel ÜRO juhtimisel, mida on tarvis ja võimalik esmajärjekorras teha Haiti ning Haitil viibivate inimeste aitamiseks,” ütles välisminister Paet. “Olukord Haitil on praegu väga keeruline ja sellest tulenevalt on raskendatud ka sidepidamine sealsete esmaste abivajaduste teadasaamiseks. Oluline on siiski, et esmane abi jõuaks katastroofipiirkonda võimalikult kiiresti,” tõdes ta.

Väga tugev maavärin tabas Haitit teisipäeva, 12. jaanuari õhtupoolikul. Hinnanguliselt 7,0-magnituudisena mõõdetud maavärinale järgnesid tugevad järeltõuked. Rohkeid purustusi põhjustanud maavärina epitsenter asus Haiti pealinnast Port-au-Prince’ist 16 kilomeetri kaugusel edelas ning paiknes 10 kilomeetri sügavusel maapõues.

Allikas: Välisministeeriumi 13.01.2010 pressiteade