Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Keskkond / Asutatakse Ökoehituse Ühing

Asutatakse Ökoehituse Ühing

Prindi see artikkel
15. jaanuar 2010

Foto: www.natuurehitus.ee

Foto: www.natuurehitus.ee

Kahtkümmet erinevat organisatsiooni ja eraisikut ühendava mittetulundusühing Ökoehituse Ühing asutatakse Tallinnas reedel, 15. jaanuaril.

Ühingu põhieesmärkideks on ökoehituse valdkondade tutvustamine üldsusele ja omavahelise koostöö korraldamine. Laiemale avalikkusele tuntud asutajaliikmetest võib välja tuua Tallinna Tehnikakõrgkooli. Ökoehituse Ühingu asutamise initsiaator oli OÜ Natuurehitus ja tõuke ühistegevuse arendamiseks andis EAS klastriarendusprogramm.

Allan Kokkota, OÜ Natuurehituse juhatuse liige, kommentaar asutamisele: “Koostööarutelud erinevate ökoehitusega tegelevate ettevõtete ja sarnaste eesmärkidega MTÜde vahel on kestnud juba ligi aasta. Oluliseks pöördepunktiks sai EASle esitatud ökoehituse klastriarendusprojekti positiivne otsus, mis andis tõuke edaspidiseks sihtpäraseks koostöötegevuseks. Järgmise poole aasta jooksul on plaanis luua ühine strateegia ja turundusplaan. Usun, et praeguses globaalses majanduse olukorras, kus hakatakse järjest enam hindama loodusvarade väärtust ja mõistma energiasäästlikkuse tähtsust, on ökoehituse viljelejatel pakkuda ühiskonna vajadustele vastavaid lahendusi.”

Asutamislepingu ja põhikirja võib leida www.natuurehitus.ee

Allikas: asutajate 14.01.2010 pressiteade