Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Kunst / Eesti Kunstiakadeemia valis rektoriks professor Signe Kivi

Eesti Kunstiakadeemia valis rektoriks professor Signe Kivi

Prindi see artikkel
19. jaanuar 2010

SigneKiviTäna, 19. jaanuaril toimunud Eesti Kunstiakadeemia rektori valimistel sai ainus kandidaat rektor prof Signe Kivi (fotol) häälteenamuse.

Salajasel hääletamisel kogus prof Signe Kivi 63-lt kohalviibinudvalimiskogu liikmelt 57 poolt häält, mis näitab rahulolu seni tehtud tööga.

Rektori teine ametiaeg algab 2010. aasta aprillis. Prof Signe Kivil seisab ees vastutusrikas ja keeruline ehitusperiood, mil peab Tartu mnt 1 asukohale valmima uus Eesti Kunstiakadeemia õppehoone. Ülikooli teaduskonnad ja struktuuriüksused on juba kolinud seitsmele asenduspinnale Tallinnas: Estonia pst 7 hoones paiknevad administratsioon, Disainiteaduskond, Avatud Akadeemia, raamatukogu ja rektoraat; Rüütelkonna hoones, Kiriku plats 1 tegutseb Vabade kunstide teaduskond; Suur-Kloostri 11 ja 11a hoonetes paiknevad Kunstikultuuriteaduskond ja sisearhitektuuri ja mööblidisaini osakond; Gonsiori 9 aadressil toimub animatsiooni ja stsenograafia osakondade õppetöö ning asub ühiselamu; Pikk 20 tegutseb Arhitektuuriteaduskond ning Raja 11a aadressil asuvad skulptuuri õppetooli ja klaasikunsti töökojad. Sügiseks renoveeritakse ühiselt Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiaga ka Kuhlbarsi tänaval asuv hoone, kus hakkab tegutsema ülikoolide ühiselamu.

Lisaks ehitusele jätkub uute rahvusvaheliste õppekavade kujundamine, õppejõudude mobiilsuse suurendamine ja teadus-arendustegevuse tõhustamine. Rektori programm näeb ette Eesti Kunstiakadeemia erialade ja osakondade tihedamat ja interdistsiplinaarsemat koostööd, EKA kui insitutsiooni positsiooni tugevdamist ühiskonnas ja kunsti osakaalu tõstmist Eesti visuaalkultuuriruumis.

95. juubelit tähistav Eesti Kunstiakadeemia on Eesti ainus kunsti-, disaini-, arhitektuuri- ja kunstikultuurialast kõrgharidust andev avalik-õiguslik ülikool, mis on katkematult tegutsenud 1914. aastast.

Eesti Kunstiakadeemia pürgib visuaalkultuuri valdkondades juhtivaks rahvuslikuks ja rahvusvaheliseks innovaatiliseks keskuseks. EKA tegeleb peale aktiivse õppe-ja teadustöö ka loometööga ning pakub Avatud Akadeemia kaudu täiendkoolitust. Eesti Kunstiakadeemias õpib hetkel üle 1100 tudengi, kellest mitmed täiendavad end õppetöö vältel väliskõrgkoolides. EKA teeb koostööd ligi 100 välisülikooliga ning on mitmete rahvusvaheliste võrgustike liige.

Allikas: Kunstiakadeemia 19.01.2010 pressiteade