Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Tallinn 2011 / Kultuuripealinn toob DocPointi Tallinna

Kultuuripealinn toob DocPointi Tallinna

Prindi see artikkel
29. jaanuar 2010

Kaader Islandi filmist "Dreamland"

Kaader Islandi filmist "Dreamland"

Sihtasutuse Tallinn 2011 toel jõuab Euroopa mainekaim dokumentaalfilmide festival, kaheksa aasta eest Helsingis alustanud DocPoint nüüd ka Tallinna. 29.-31. jaanuarini on Kumu auditooriumis ja väärtfilmikinos Artis võimalik nautida 17 suurepärast dokumentaalfilmi.

Festivali DocPoint Tallinn programm on sotsiaalse alatooniga, filme leidub nii küünilisest lilleärist (Ton van Zantvoorti „Õitsev äri“), Itaalia meediaimpeeriumist (Erik Gandini „Videokraatia“), korporatiivsest ökoterrorist (Thorfinnur Gudnasoni ja Andri Snær Magnasoni „Unistuste maa“) kui ka paljudest teistest aktuaalsetest teemadest. Festivali meeskond on proovinud välja valida vaimukad, tugevad ja mõtlemapanevad filmid.

DocPoint Tallinn programmi koostajad Kaarel Kuurmaa ja Tristan Priimägi usuvad, et jaanuari viimasel nädalavahetusel toimuv filmifestival leiab Tallinna kultuurikalendris kindla koha ning sotsiaalsest dokumentalistikast huvitatud leiavad tee festivalile DocPoint Tallinn nii sel kui ka järgmistel aastatel. „DocPoint Tallinnaga püüame edasi anda just seda, mis dokinduses kõige tähtsam – võimet ronida sõltumatu kaameraga otse probleemi keskpunkti ja anda sealt edasi haarav lahingureportaaž,“ kirjeldavad festivali korraldajad.

Lisaks Tallinnas näidatavatele läinud aasta suurimatele dokfilmihittidele tuleb näitamisele Poola legendi Marcel Łoziński kolmest filmist koosnev retrospektiiv. Tallinna sõidab kohale ka suurmeister Lozinski ise.

Lisaks filmiprogrammile pakub festival ka eriüritusi. Reedel, 29. jaanuaril toimub Von Krahli baaris avapidu ning laupäeval, 30. jaanuaril esinevad seal samas underground pop-bändid.

Lisainfot saab aadressil www.docpoint.ee.

Allikas: SA Tallinn 2011  27.01.2010 pressiteade