Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Jüri Kuuskemaa asus tööle Tallinna linnapea nõunikuna

Jüri Kuuskemaa asus tööle Tallinna linnapea nõunikuna

Prindi see artikkel
1. veebruar 2010

Foto: www.kuku.ee

Foto: www.kuku.ee

Alates tänasest, 1. veebruarist asus Tallinna linnapea nõunikuna tööle ajaloolane Jüri Kuuskemaa (fotol).

Linnapea Edgar Savisaare sõnul saavad Jüri Kuuskemaa peamisteks töövaldkondadeks olema muinsuskaitse, vanalinn, arhitektuur ja kultuuriküsimused. „Mul on hea meel, et Tallinna vapimärgi kavaler Jüri Kuuskemaa täiendab nüüdsest linnavalitsuse meeskonda oma suurte teadmiste ja kogemustega. Hindan kõrgelt Kuuskemaa ametialaseid oskusi ja kodulinna patriotismi. Usun, et Kuuskemaa tulek meie meeskonda tõstab linnajuhtimise kvaliteeti ja võimaldab teha paremaid otsuseid Tallinna rahva heaks,” ütles Savisaar.

„Loodan, et olles tööl Tallinna linnavalitsuses, saan ma rohkem informatsiooni ning oskan teha arukamaid ettepanekuid niihästi Tallinna vanalinna kui ka meie linna kultuurielu edendamiseks, mida ma siiani tegin kodanikuna,” ütles Kuuskemaa.

Jüri Kuuskemaa lõpetas 1965. aastal Tartu Ülikooli kunstiajaloo eriala. Ta töötas alates 1964. aastast Kadrioru kunstimuuseumis, algul teadurina, hiljem kuraatorina. Jüri Kuuskemaa on avaldanud hulgaliselt raamatuid, on pidev arvamuslugude kirjutaja erinevates meediaväljaannetes ning on laiemalt tuntud oma muinsuskaitselise tegevuse ja harivate raadiosaadete poolest.

Lisaks Tallinna vapimärgile on Kuuskemaad tunnustatud ka Prantsusmaa Auleegioni rüütli tiitli ja Saksamaa Liitvabariigi, Portugali ja Hollandi teenetemärgiga ning Eesti Vabariigi Valgetähe IV klassi ordeniga

Jüri Kuuskemaa ametipalgaks Tallinna linnakantseleis on 20.800 krooni.

Allikas: Raepress, 01.02.2010