Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Valitsus / Peaminister Andrus Ansip sõidab töövisiidile Jaapanisse

Peaminister Andrus Ansip sõidab töövisiidile Jaapanisse

Prindi see artikkel
12. veebruar 2010

YukioHatoyamaPeaminister Andrus Ansip sõidab Jaapani valitsusjuhi kutsel paaripäevasele visiidile Tokyosse. Töövisiidi programm leiab aset 15.-17. veebruaril, visiidi eesmärk on tihendada kahe riigi suhteid, eriti majandusalast koostööd.

Kohtumine Jaapani peaministri Yukio Hatoyamaga (fotol) toimub esmaspäeval, 15. veebruaril. Eesti-Jaapani suhete kõrval on plaanis arutada kahe riigi majandusalast koostööd, rahvusvahelistest teemadest arutatakse olukorda ja koostöövõimalusi Afganistanis ning Euroopa Liidu teemadest Lissaboni lepingu rakendumist. Visiidi käigus toimuvad kohtumised ka teiste valitsusliikmetega ning kokkusaamine Jaapani Euroopa Komitee esindaja Shinichi Yokoyamaga.

Peaministrit saadab visiidil kaheksaliikmeline äridelegatsioon. Tegemist on energeetika, farmaatsia ning infrastruktuuri- ja logistikasektori esindajatega.

Diplomaatilised suhted Eesti ja Jaapani vahel taastati 10. oktoobril 1991. Jaapani saatkond Tallinnas avati 1993. aastal, see on töötanud asjuri tasemel. 1996. aastal avati Eesti Suursaatkond Tokyos. Jaapanis on oma esindaja ka EAS-il. Määramisel on Eesti aukonsul Kansai piirkonnas, konsulaadi paiknemisega Osakas.

Allikas: valitsuse kommunikatsioonibüroo 10.02.2010 pressiteade