Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Valitsus / Täna avatakse Elcoteqi uus tootmishoone

Täna avatakse Elcoteqi uus tootmishoone

Prindi see artikkel
3. märts 2010

ElcoteqPeaminister Andrus Ansip avab kolmapäeval 3. märtsil kell 14 Elcoteqi uue tootmishoone.

Suvel suure osa oma tootmisüksusest Ericssonile müünud Elcoteq Tallinn AS on viimase poole aasta jooksul oma tegevust põhjalikult restruktureerinud ning kohandanud selle vastavalt muutunud turu olukorrale. Senise suureseeria tootmise asemel keskendub Elcoteq Tallinn AS suurema keerukusastmega ja väiksemate seeriatega toodangu valmistamisele.

Seoses ettevõtte üldiste laienemise plaanidega ning uue kliendi seeriatootmise alustamisega kolis Elcoteq Tallinn AS kogu oma tootmise suuremale pinnale aadressil Peterburi tee 66.

Sellega seoses korraldab Elcoteq Tallinna juhtkond kolmapäeval uue tehase soolaleivapeo. Üritusel osalevad peaminister Andrus Ansip, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Elcoteq SE korporatsiooni juhtkond ning ettevõtte külalised.

Üldine info Elcoteq SE kohta

Elcoteq Tallinn kuulub rahvusvahelisesse korporatsiooni Elcoteq SE, mis on kõrgtehnoloogiaettevõtetele kogu toote elutsükli vältel teenuseid pakkuv globaalne partner (Product Life Cycle Service Partner). Arendus- ja inseneriteenused, tootmine, tarneahela haldamine ja müügijärgsed teenused on Elcoteqi laia teenustevaliku nurgakivideks.

Ettevõte tegutseb kahes ärivaldkonnas:

• Koduelektroonika (Consumer Electronics) toodete alla kuuluvad sellised tooted nagu mobiiltelefonid ja nende lisaseadmed, digiboksid, lameekraan televiisorid ning LED valgustuse tooted

• Süsteemilahenduste (System Solutions) valdkonnas valmistame sidevõrguseadmeid, mooduleid ja erinevaid tööstuselektroonika tooteid.

Korporatsiooni 2008. aasta müügikäive oli 3.4 miljonit eurot ning ettevõte andis tööd ligi 11 000 inimesele. Elcoteq SE aktsiad on noteeritud Nasdaq OMX Helsinki börsil.

Allikas: Elcoteqi 02.03.2010 pressiteade