Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Haridus ja teadus / Majandusteadlased arutlevad vilistlaskonverentsil majandushariduse tuleviku üle

Majandusteadlased arutlevad vilistlaskonverentsil majandushariduse tuleviku üle

Prindi see artikkel
4. märts 2010

TYKonverents0403104. märtsil kell 11 peab Tartu Ülikooli majandusteaduskond ülikooli aulas vilistlaskonverentsi „Kas majandusteadus on elust eemaldunud ehk mida oleks vaja tänastele majandustudengitele õpetada?“

„Globaalne majanduskriis on tõstatanud küsimuse tänase majandusteooria võimekusest teenida ühiskonda nii majanduse kui ka majanduspoliitika mõistmisel ja kujundamisel,“ ütles üks konverentsi korraldajaid, majanduspoliitika professor prof Jüri Sepp. „Kogu maailmas hargnevad diskussioonid majandusteaduse ja majandusõpetuse seisu ning tulevaste arengusuundade üle. Seepärast on ka meie konverentsi pealkiri mõneti väljakutsuv.“

Konverentsi juhatab sisse Euroopa Komisjoni asepresident ja transpordivolinik Siim Kallas ettekannega majandushariduse väljakutsetest. Kaasettekandega majandusteaduse võimalustest enne ja pärast kriisi esineb Mainori Kõrgkooli ettevõtluse instituudi direktor Andres Arrak.

Kahele ettekandele järgneb paneeldiskussioon, kus arutatakse tänapäevase majandusteooria üleliiast matematiseeritust, majandushariduse ja harituse vahekorda ning käimasolevat majanduskriisi. Diskussiooni juhib Tartu Ülikooli makroökonoomika professor Raul Eamets, selles osalevad ka Andres Arrak, prof Jüri Sepp ning Tallinna Tehnikaülikooli majandusprofessorid Rainer Kattel ja Alari Purju.

Tartu Ülikooli majandusteaduskonna vilistlaskonverents on pühendatud 20 aasta möödumisele esimesest turumajandusteooria loengusarjast Tartus. Rühm toonase Tartu Riikliku Ülikooli poliitilise ökonoomia kateedri noori õppejõude ja aspirante, sealhulgas Arrak ja Eamets, alustas ülikooli peahoones õhtusel tunniplaanivälisel ajal uue teadusmaailma tutvustamist. Huvilisi jätkus. „Meile teadaolevalt oli see turumajanduse teooria süsteemse eestikeelse õpetuse algus ka terves Eestis,“ ütles prof Eamets. Need loengud said ka valdkonna esimeste eestikeelsete kõrgkooliõpikute aluseks.

Allikas: Tartu Ülikooli 03.03.2010 pressiteade