Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Täna toimub KUMU-s majanduskonverents “Tuulelohe lend”

Täna toimub KUMU-s majanduskonverents “Tuulelohe lend”

Prindi see artikkel
5. märts 2010

TuuleloheLend2Täna, 5. märtsil analüüsivad ettevõtjad, eksperdid ja poliitikud konverentsil „Tuulelohe lend 2010 – Eesti ettevõtjate võimalused välisturgudel” maailmamajanduse arenguid ja Eesti ettevõtete äritegemise võimalusi erinevatel turgudel.

Vastavate ettekannetega esinevad KUMU-s president Toomas Hendrik Ilves, Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas, Eesti majanduse eriesindaja Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika riikides Nihad Fahmy ning Venemaa Töösturite ja Ettevõtjate Liidu asepresident Dmitri Kuzmin. Valitsuse seisukohti vahendavad rahandusminister Jürgen Ligi ja majandusminister Juhan Parts.

Vt konverentsi programmi siit

Traditsiooniliselt kirjeldab Eesti Tööandjate Keskliidu aastapäevakonverents majanduses toimuvaid protsesse ja teeb ettepanekuid, kuidas ees ootavate arengutega kaasa minna. „“Tuulelohe lennust“ on kujunenud mõjukas foorum, kus tõstatatud teemadest räägitakse hiljem veel nädalate, kui mitte kuude jooksul,” märkis tööandjate keskliidu volikogu aseesimees, Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.

„Globaalne kaubavahetus on langenud ulatuses, mida ei ole maailma ajaloos veel nähtud. Senised tšempionid on osutunud kaotajaks ja üha sagedamini kehtestavad mängureegleid arenevad majandused. Eesti ettevõtjad peavad uute trendidega pidevalt kohanema ja jälgima, millistel turgudel on eduvõimalused suuremad,” põhjendas konverentsi teemavalikut keskliidu juhataja Tarmo Kriis.

Makromajanduse seisundist annab konverentsil ülevaate Euroopa Komisjoni asepresident ja transpordivolinik Siim Kallas. Tema kõrval osalevad arutelus Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik, Rahvusvahelise Valuutafondi Balti ja Põhjala riikide peadirektori vanemnõunik Andres Sutt ning Nordea Pank Eesti juhatuse esimees Vahur Kraft, kommenteerib rahandusminister Jürgen Ligi.TuuleloheLend

Ärivõimalustele eksootilistel turgudel keskendub Nihad Fahmy, Eesti majanduse eriesindaja Põhja-Aafrikas ja Lähis-Ida riikides. Vestlusringis ütlevad sõna sekka Euroopa Komisjoni laienemise peadirektoraadi asepeadirektor Henrik Hololei, Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive ja Eesti USA Washingtoni saatkonna majandusnõunik Viljar Lubi, kommenteerib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majanduspoliitika talituse juhataja Raul Allikivi.

Äritegemise võimalusi lähiturgudel kaaluvad Venemaa Töösturite ja Ettevõtjate Liidu asepresident Dmitri Kuzmin, ABB Balti riikide juht Bo Henriksson, Läti Tööandjate Keskliidu asepresident Vasilijs Melniks ja advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous juhtivpartner Jüri Raidla, selgitavaid märkusi teeb majandusminister Juhan Parts.

Majanduskonverentsiga tähistab tööandjate keskliit 93 aasta möödumist oma eelkäija, esimese Eestis asutatud ettevõtlusorganisatsiooni – Eestimaa Kubermangu Reveli Tööstusliku Piirkonna Töösturite ja Vabrikantide Ühingu – loomisest 2. märtsil 1917. Konverentsi suurtoetajad on Eesti Telekom, Tallinna Sadam, Eesti Energia, Liviko ja EAS. Samuti toetavad üritust ka ABB, Eesti Töötukassa, Eesti Raudtee, Saint-Gobain Ehitustooted, ERAA, Eesti Gaas ja Standard.

Allikas: Tööandjate Keskliidu 05.03.2010 pressiteade