Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Muuseumid / Maakonnamuuseume hakkab toetama kompetentsuskeskus

Maakonnamuuseume hakkab toetama kompetentsuskeskus

Prindi see artikkel
10. märts 2010

Eesti Rahva Muuseum (foto: www.muuseum.ee)

Eesti Rahva Muuseum (foto: www.muuseum.ee)

Kultuuriminister Laine Jänes, vaaginud pikalt arutlusel olnud ühendmuuseumi küsimust, peab vajalikuks, et maakonnamuuseumide koostöövõrgustiku edasise arendamisega tuleb kindlasti edasi minna. Analüüsinud maavalitsustelt ja kohalikelt omavalitsustelt ning siseministeeriumilt saadud tagasisidet ning maakonnamuuseumide direktorite ettepanekuid otsustas kultuuriminister, et protsessi toetab parimal moel kompetentsuskeskuse loomine.

Minister Jänese sõnul on maakonnamuuseumid väljendanud vajadust kompetentsuskeskuse järele. “Erinevate arutelude tulemusel luuakse see keskus Eesti Rahva Muuseumi juurde, mis ka direktor Krista Aru sõnul pakuks sisulist tuge maakonnamuuseumide tegevustele. Selline areng toetab museoloogilist tegevust arvestades kohalikke vajadusi ning kohapärimusliku identiteedi säilitamist, “ ütles kultuuriminister.

“Olen kompetentsuskeskuse loomist Eesti Rahva Muuseumi juurde arutanud nii valitsuskoalitsioonis kui ka muuseumivaldkonna asjatundjatega ning loomulikult Eesti Rahva Muuseumi direktori Krista Aruga, kelle sõnul oleks see samm parim viis muuseumide arengu toetamiseks. Kompetentsuskeskuse loomine on olnud üks alternatiive senistel aruteludel,” lisas Jänes.

Kultuuriminister märkis, et Eesti Rahva Muuseum, mis on vaieldamatult meie juhtivaid teadus- ja mäluasutusi ning omades pikaajalist koostöökogemust maakonnamuuseumidega, suudab tänapäeva nõutaval kõrgtasemel jagada professionaalseimat oskusteavet ka maakonnamuuseumide vajaduste ning pädevuste osas.

Allikas: Kultuuriministeeriumi 10.03.2010 pressiteade