Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Ajalugu / Eesti Kongressi esimesest istungist möödub 20 aastat

Eesti Kongressi esimesest istungist möödub 20 aastat

Prindi see artikkel
11. märts 2010

EestiKongressEesti Kongress kogunes täna 20 aastat tagasi esimesele istungile ja sõnastas Eesti iseseisvuse taastamise aluseks saanud riigiõiguslikud ja poliitilised seisukohad.

1990. aastal Eesti Kongressi alalise tööorgani Eesti Komitee esimeseks esimeheks valitud Tunne Kelami sõnul sai kongress oma mandaadi tänu Eesti suurimale kodanikualgatusele, 1989. aastal alanud kodanike registreerimisele, mille tulemusena määratles ennast Eesti kodanikuna 790 000 inimest, vahendasid ERRi teleuudised.

Kelami sõnul peaks seetõttu igaüks teadvustama endale, et nii, nagu oli seda riigi ülesehitamine, on ka praegu riigi arendamine ja kaitsmine iga Eesti kodaniku kätes.

Eesti Kongressi 20. aastapäeva tähistamiseks toimub laupäeval Estonia kontserdisaalis kontsertaktus, kus kõnelevad president Toomas Hendrik Ilves ja Tunne Kelam. Kontserdil linastub aastapäevaks valminud Jaan Kolbergi dokumentaalfilm “Rahva vabadus”, milles Eesti iseseisvuse taastamisele eelnenud arenguid meenutavad kihelkondade ja maakondade komiteede aktivistid.

Allikas: ERRi 11.03.2010 uudis