Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Erakonnad / Elujõulised kogukonnad on eduka riigi alus

Elujõulised kogukonnad on eduka riigi alus

Prindi see artikkel
13. märts 2010

MikkSarvErakond Eestimaa Rohelised (EER) kutsub laupäeval, 13. märtsil algusega kell 16 Obinitsa külakeskusesse avatud arutelule kõiki neid, kes hoolivad maaelu jätkusuutlikkusest ning kogukondade elujõulisusest.

Kavas on arutleda olulistel teemadel kogukondade otsustusõigusest kemikaalidevabast põllumajandusest ning sellest, kuidas kogukonnakoostöö abil uusi töökohti luua.

„Kui külas ja maal tundub, et midagi enam pole, siis on ometigi veel palju järel – inimesed ja nende unistused, maa ja maastik. Nende kokkusaamine annab uue jõu ja uue elu kogukonnale ning olemisele. Poliitika asi on seda toetada,“ märkis arutelu juht, EER eestkõneleja Mikk Sarv (fotol).

Kogunemise eesmärgiks on rääkida kogukonnapoliitikast laiemalt ning kuulata külarahva ideid. Oma tähelepanekuid ja mõtteid sel teemal jagavad EER eestkõnelejad Peeter Jalakas, Mikk Sarv, Airi Hallik-Konnula, Riigikogu liige Valdur Lahtvee ja mitmed teised rohelise ilmavaatega inimesed Võrumaalt ja kaugemalt.

Airi Hallik-Konnula sõnul on töö, tervise ja elatise leidmise võti kogukondlikus olemises. „Veerandsaja aasta pärast peab kogu põllumajandus muutuma mahedaks, sest mineraalväetiste varud saavad maapõuest otsa. Arutlus teemal, kuidas saame üheskoos kogu Eesti põllumajanduse mahedaks muutmisega juba praegu algust teha, on igati päevakohane,“ toonitas Hallik-Konnula.

Arutelu käigus kutsuvad EER kogukonna toimkonna, mahetoimkonna ning sotsiaaltoimkonna liikmed avaldama arvamust ja ettepanekuid probleemide lahendamiseks ning uute ideede elluviimiseks. Oodatud on kõik asjalised, keda huvitab ise otsustamine ja oma olemine. Osalemine on tasuta.

Allikas: EERi 12.03.2010 pressiteade