Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Terved eluviisid / Tervis / Inimarengu aruanne: ühiskond on muutunud väsinumaks

Inimarengu aruanne: ühiskond on muutunud väsinumaks

Prindi see artikkel
22. märts 2010

Foto: ERR

Foto: ERR

Tänasel uue “Eesti inimarengu aruande” (EIA) esitlusel ütles selle peatoimetaja, professor Marju Lauristin, et Eesti ühiskond on muutunud väsinumaks ja hangunumaks, kuna me oleme rahuldanud liiga väikeste saavutustega.

EIA peatoimetaja ja peatüki “Eesti inimarengust ja sotsiaalsetest riskidest majanduskriisi kontekstis” toimetaja ja kaasautor, Tartu Ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni professor Marju Lauristin rääkis, et aruanne pole üksnes Eesti sotsiaalteadlaste aastaraamat, vaid juba ka ühiskonna arengut paremuse poole tõukav jõud.

Lauristini sõnul me näeme, kuidas mitmed olulised reformid on Eestis takerdunud ja vinduma jäänud, ning et tavaks on süüdistada selles poliitikuid.

“Tegelikult, mida me näeme inimarengu aruandes, on see, et sisuliselt Eesti ühiskonna enda sees, ühiskonna struktuurses arengus on iseseisvuse taastamise järgse esimese kümnendi väga suurest valmisolekust dünaamilisteks muutusteks praegu jõutud tagasilangusele, struktuursele sulgumisele,” rääkis Lauristin. Tema sõnul peame reformide läbiviimiseks tegelema ühiskonna valmisolekuga nendeks.

Loe edasi ERRi 22.03.2010 uudisest