Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Muusika / Eesti Rahvusraamatukogu tutvustab New Yorgis eesti kultuuri

Eesti Rahvusraamatukogu tutvustab New Yorgis eesti kultuuri

Prindi see artikkel
24. märts 2010

Eesti kultuuripäevad New Yorgis aprillis 2009

Eesti kultuuripäevad New Yorgis aprillis 2009

24.-28. märtsil toimuvatel 40. Eesti kultuuripäevadel New Yorgis osalevad Eesti Rahvusraamatukogu esindus ja naiskoor, et tutvustada väliseestlastele võimalusi olla kursis eesti kirjandusega ning pakkuda kontserdielamust eesti muusikast.

Rahvusraamatukogu peadirektori Janne Andresoo sõnul on rahvuskultuuril tähtis roll aidata inimesel end identifitseerida, seda enam kui elatakse kaugel. „Nii ongi juba 40. korda korraldatavad Eesti kultuuripäevad väga olulised ning tänavu annavad need võimaluse tutvustada ka Rahvusraamatukogu tegevust eesti kultuuripärandi säilitaja ja vahendajana,” lisas ta.

Laupäeval, 27. märtsil peab Janne Andresoo Eesti Majas loengu „Kaugel, aga siiski lähedal”, kus ta tutvustab internetis vabalt kasutatavaid andmekogusid, mis võimaldavad uurida eesti ajalugu, keelt ja kultuuri ning hoida end kursis uuema eesti kirjandusega.

Eesti muusika kõlab Rahvusraamatukogu naiskoori esituses 26. märtsil, mil kantakse ette Gustav Ernesaksa, Veljo Tormise, Olav Ehala jt. teoseid. Eesti Naislaulu Seltsi kuuluv Rahvusraamatukogu naiskoor on tegutsenud 19 aastat.

Kultuuripäevade raames eksponeerib Rahvusraamatukogu ka Marie Underi 125. sünniaastapäevale pühendatud näitust ja 2009. aasta konkursi „25 kauneimat Eesti raamatut ja 5 kauneimat Eesti lasteraamatut” võidutöid. Raamatunäitus jääb kingiks New Yorgi Eesti Majale ning lasteraamatud sealsele eesti koolile.

Rahvusraamatukogu osalemist kultuuripäevadel toetavad Eesti Kultuurkapital, EV Kultuuriministeerium ja EV Välisministeerium.

Allikas: Rahvusraamatukogu 22.03.2010 pressiteade