Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Keskkond / Laupäeval kustutatakse tunniks ajaks liigselt põlevad tuled

Laupäeval kustutatakse tunniks ajaks liigselt põlevad tuled

Prindi see artikkel
27. märts 2010

EarthHourTallinna linn lülitab laupäeva, 27. märtsi õhtul kell 20.30 tunniks ajaks välja linna kaunistusvalgustuse, osaledes sellega ülemaailmses aktsioonis Earth Hour ning kutsub kõiki linlasi aktsiooniga ühinema.

Aktsiooni algataja World Wide Fund (WWF, tlk. maailma eluslooduse fond) soovib valgustuse väljalülitamisega ning seeläbi saavutatava energia kokkuhoiuga juhtida tähelepanu kliimamuutustele ja globaalsele soojenemisele. Aktsiooni eesmärk on kustutada ilmaasjata põlevad tuled.

2010. aasta aktsiooni raames lülitab Tallinna linn välja Nevski Katedraali, Oleviste kiriku torni, Toompea müüri ja Pika Hermanni torni ning Toomkiriku ja Niguliste kiriku torni kaunistusvalgustuse ning kutsub kõiki laupäeva 27. märtsi õhtul Maa tunniga ühinema ja ajavahemikul 20.30 – 21.30 elektrienergiat võimalikult vähe tarbima.

Maa tund sai alguse Sydneyst 2007. aastal, kui 2,2 miljonit majapidamist oma valgustid üheks tunniks välja lülitasid. 2008. aastal osales aktsioonis juba 50 miljonit inimest, seega kasvas aktsioon ülemaailmseks jätkusuutlikuks liikumiseks.

2009. aastal oli liikumise eesmärgiks viia Maa tund uuele tasandile, saavutades 1 miljardi inimese osalemine. Ürituses osales rohkem kui 400 linna 88 riigist, seal hulgas ka Tallinna linn.

Allikas: Raepress, 26.03.2010