Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Paide noored seiklesid öös

Paide noored seiklesid öös

Prindi see artikkel
29. märts 2010

Foto: kuma.fm

Foto: kuma.fm

Reedel, 26. märtsi öösel toimus Paides ennetusprojekti osana gümnaasiumiastme noorte vaheline võistlus „KEAT ööseiklus“, kus osalejad panid proovile oma ohutusalaseid teadmisi ja oskusi.

KEAT tähistab ennetusprojekti „Kaitse end ja aita teist“ ning selle ööseiklus toimus Paide linna territooriumil ja selles osales kokku kuus võistkonda, viis gümnaasiumiõpilaste ning üks korraldajate oma. Kuueliikmelised võistkonnad kogunesid 25. märtsi hilisõhtul, mil neile anti teada lahendamist vajavad ülesanded. Osalejad pidid läbima seitse kontrollpunkti, mis paiknesid ligi 10 km pikkusel rajal. Politsei kontrollpunktides tuli lahendada liiklusteste ning lasta vibust ja õhupüssist. Pääste kontrollpunktides tuli leida 22 m kõrguse torni tipust õhupall ning eluruumiks kujundatud kontrollpunktis leida tuleohtlikke olukordi ja lahendada test. Kahes Punase Risti kontrollpunktis pidid osalejad abi andma kannatanutele ning LRK Autokoolituse kontrollpunktis sõitsid võistlejad ATVga vigursõidurajal.

Võistluse võitis Paide Ühisgümnaasiumi võistkond, neile järgnesid Kaitseliidu noored ja Paide Gümnaasiumi võistkond.

Lääne Prefektuuri Paide politseijaoskond, Lääne-Eesti Päästekeskuse Järvamaa päästeosakond ja Eesti Punase Risti Järvamaa Selts on eelnevatel aastatel korraldanud ühist projekti „Kaitse end ja aita teist“. Projekti eesmärk on vähendada noorte vigastusi ja nendega juhtunud õnnetuse arvu ning õpetada noortele eluks vajalikke ohutusalaseid teadmisi. Projektimeeskond soovis ööseikluse kaudu saada tagasisidet varasemalt koolitustel osalenud Järvamaa gümnaasiumiklasside õpilastelt, kuidas on õpitu meelde jäänud ning kuidas nad oskavad teadmisi kasutada.

Projekti üks korraldajatest Paide politseijaoskonna menetlus- ja ennetusteenistuse noorsoopolitseinik Malle Hermanson pidas toimunud „ KEAT ööseiklust“ igati kordaläinuks, kuna tagasiside osalejatelt oli väga positiivne. „Samuti on hea meel tõdeda, et kord õpitu on ka noortel meeles püsinud ning nad oskavad neid teadmisi reaalsetes situatsioonides kasutada. See on väga suur rõõm meile, kuid olulisem ja vajalikum noortele endile, sest siin kogetu võib tulevikus päästa kellegi elu,“ lisas Hermanson.

Käesoleval aastal toimub ennetusprojekt „Kaitse end ja aita teist“ juba kümnendat korda ning seda toetavad Maanteeamet, Operation Lifesaver Estonia ja LRK Autokoolitus, võistlust toetasid veel Tere AS ja Euroleib.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 29.03.2010 pressiteade