Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Kunst / Tartu Kunstimajas näeb maalikunsti eriala lõputööde näitust

Tartu Kunstimajas näeb maalikunsti eriala lõputööde näitust

Prindi see artikkel
14. aprill 2010

Eda Lõhmuse bakalaureusetöö "Mõtted"

Eda Lõhmuse bakalaureusetöö "Mõtted"

Tartu Ülikooli Maalikunsti eriala õppekavade akrediteerimisega seoses on Tartu kunstihuvilistel harukordne võimalus vaadata ühepäevast näitust Tartu Kunstimajas, mis on avatud vaid sel kolmapäeval, 14. aprillil kell 12-18.

Näitusel on eksponeeritud läbilõiget viimaste aastate bakalaureusetöödest ja magistrantuuri lõputöödest. Esinevad nii kunstnikud, kelle nimi on näitusepubliku teadvusesse juba ammu kinnistunud (Eda Lõhmus, Maris Palgi, Helina Loid), kui ka alles viimastel aastatel startinute põlvkond – Veiko Klemmer, Andrus Raag, Nadežda Tšernobai, Katrin Paomets, Janek Ruus).

Eda Lõhmusel, nimekaimal esinejal antud kontekstis, on seljataga muuseuminäitused Eestis, galeriinäitused Eestis ja Euroopas, ka Maris Palgi, Andrus Raag, Helina Loid ja Nadežda Tšernobai on korraldanud isiknäitusi Tallinna non-profit galerii-pindadel.

Suureformaadilise maalikunsti kõrval on eksponeeritud N. Tšernobai furoori tekitanud vere ja söega maalitud ekspressiivsed installatiivsed maalid paberpoognatel, mis äsja olid üleval ArtDepoo galeriis Tallinnas. Videotöödega esinevad Laura Põld (osa 2010. aastal kaitstavast magistritööst), ka V. Klemmer ja N. Tšernobai kasutavad oma maalikunstiekspositsioonide rikastamiseks töödesse installeeritud projektsioonilist videopilti.

Maalikunsti õppetool tänab Tartu Kunstimaja kaastöö ja abi eest näituse installeerimisel.

Allikas: Kunstnike Liidu 13.04.2010 pressiteade