Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Keskkond / Tallinnas tähistatakse Maa päeva

Tallinnas tähistatakse Maa päeva

Prindi see artikkel
17. aprill 2010

EarthDay2010Laupäeval, 17. aprillil tähistavad Noored Rohelised ja Eesti MTÜ Ideals Matter koostöös teiste organisatsioonidega Maa päeva (Earth Day), mida maailmas peetakse juba 40. korda, et meenutada kõikidele inimestele, kui tähtis on hoolitseda meie planeedi eest. Sündmuse peateemaks on jäätmemajandus.

Üritus toimub Rocca al Mare kaubanduskeskuses kell 12 – 15 Noorte Roheliste, MTÜ Ideals Matter, OÜ Greenstep, Eesti Loomakaitse Seltsi ning kohalike keskkonnaorganisatsioonide – Pakendiringlus ja Killerkott, vabatahtlike eestvedamisel.

Päeva mõte on Eesti elanikkonna seas teadlikkuse tõstmine sellisest olulisest teemast nagu prügi sorteerimine ja ümbertöötlemine. Osalejatel on võimalus prügisorteerimismängu mängides, prügikaste värvides ning prügist kunsti ja kasulikke esemeid tehes võita loodussõbralikke auhindu.

„Usume, et inimesed on osa muutusest, kuid nende kaasamiseks tuleb anda neile võimalus seda aktiivselt teha,“ märkis Luis Barragan, MTÜ Ideals Matter juhatuse liige. „See on põhjus, miks me valisime lõbusa ja peredele adresseeritud lähenemise,“ ütles Barragan, kutsudes kõiki värskendama enda teadmisi jäätmemajandusest.

Noorte Roheliste peasekretär Karine Oganesjani sõnul korraldatakse sellist perepäeva eelkõige inimeste harimiseks. „Nii lapsed kui ka täiskasvanud, kes laupäeval kaubanduskeskusesse tulevad, saavad lisaks vajalikule ostule soovi korral teada midagi uut, midagi kasulikku, mis samas võib aidata ka meie keskkonda,“ kutsus Oganesjan kõiki osalema.

MTÜ Ideals Matter on organisatsioon, mis on mõeldud neile inimestele üle maailma, kes soovivad teisi inspireerida ning ennast arendada läbi artiklite kirjutamise ja ürituste korraldamise. Teemadeks on ühiskond, tervis ja keskkond.

Noored Rohelised on Erakond Eestimaa Rohelised (EER) noortekogu, mille üheks eesmärgiks on inimeste keskkonnateadlikkuse tõstmine.

Allikas: Eestimaa Roheliste 16.04.2010 pressiteade