Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Ligimene / Uuskasutuskeskuse abil kogutud tuluga toetatakse liikumispuudega lapsi

Uuskasutuskeskuse abil kogutud tuluga toetatakse liikumispuudega lapsi

Prindi see artikkel
23. aprill 2010

UK Interjööril, 23.04.2010Uuskasutuskeskusest pärit ja disainerite poolt ümbertehtud vintage-mööbli müügitulu annetatakse Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liidule, soetamaks kõnnirobot 4-12 aastastele lastele. Vanimad müüki tulevad taastatud mööbliesemed pärinevad 1940. aastatest.

23.–25. aprillil Eesti Näituste messikeskuses toimuv sisustusmess “Interjöör 2010” pöörab erilist tähelepanu vintage-mööblile ja mööbli taaskasutusele. Messil on kujundatud eraldi vintage-ala, kus saab vaadata ja osta taaskasutusprintsiibil ümberdisainitud vintage-mööblit ja -valgusteid.

Müüki tulev vintage-mööbel on pärit Uuskasutuskeskusest ning mööbli on “tuuninud” disainerid Inge Peetris, Eve-Lii Sandre, Marit Mõrd ning hulk Eesti ettevõtteid. Kasutatud on mööblit aastatest 1940-1990.

“Üritusel, kus nädalavahetuse jooksul käivad läbi nii paljud inimesed, on hea võimalus tutvustada massidele uuestisündinud mööbliesemete kaudu taaskasutust ja uuendusmeelset, säästlikku mõtteviisi,” selgitas Uuskasutuskeskuse tegevjuht Katriin Jüriska Uuskasutuskeskuse messil esindatuse vajalikkust.

Lisaks professionaalide redisainitud mööbli müügile toimuvad igal messi päeval töötoad, kus Sadolini Värvikeskus ja Classic Sofa näitavd, kuidas renoveerida kasutatud sisustust.

Uuskasutuskeskus on mittetulunduslik organisatsioon, mille eesmärgiks on edendada asjade ringluse kaudu keskkonnateadlikku tarbimist ning aidata seeläbi puhtamat elukeskkonda luua. Uuskasutuskeskus on sisustusmessil esindatud esimest korda.

Allikas: Uuskasutuskeskuse 23.04.2010 pressiteade