Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Valitsus / Peaminister Andrus Ansip kohtus Ameerika Ühendriikide riigisekretäri Hillary Clintoniga

Peaminister Andrus Ansip kohtus Ameerika Ühendriikide riigisekretäri Hillary Clintoniga

Prindi see artikkel
23. aprill 2010

AnsipClintonPeaminister Andrus Ansip ja USA riigisekretär Hillary Clinton kõnelesid tänasel kohtumisel Eesti arengust ning panustamisest rahvusvahelise julgeoleku loomisse. Peaminister Ansipi sõnul on Eestile eeskujuks olnud nii Ameerika Ühendriikide vabaduseideaalid kui liberaalne majandusmudel. Hillary Clintoni sõnul on Eesti edenemine dünaamilise majandusega demokraatlikuks riigiks, kes täna toetab paljusid teisi abivajajaid riike, olnud muljetavaldav.

Kohtumisel räägiti pikemalt ka majandusest. Kõneldes olukorrast Eestis, kinnitas peaminister Ansip, et Eesti riigi majandus ja finantssektor näitavad kriisist taastumise märke, majandus on möödunud aasta lõpust taas kasvusuunal ning ka tööpuudus on hakanud kahanema.

„Eesti eelarvepoliitika on läbi aastate olnud konservatiivne ja jätkame sellel kursil ka tulevikus. Selline lähenemine on tänases majandusolukorras ennast õigustanud,“ sõnas Ansip. „Kriisist väljumisel on olnud abiks majanduskasvu ajal kogutud eelarvereservid ja valitsussektori väike võlg,“ rääkis Ansip.

Ansipi sõnul peab Eesti oluliseks majanduse arengut toetava ning välisinvestoritele atraktiivse keskkonna hoidmist, eelduseks sellele on euroalaga liitumine ja range eelarvepoliitika. „Eesti eesmärk on liituda järgmisest aastast euroalaga, meie enda hinnangul oleme täitnud kõik ühinemise eelduseks olevad tingimused,“ sõnas Ansip.

Kohtumisel räägiti ka energiajulgeolekust ning Euroopa Liidu ja USA energiaalasest koostööst. Energiajulgeolek on otseselt seotud rahvusliku julgeolekuga, seega on tihe koostöö energiajulgeoleku küsimustes olulise tähtsusega ning EL-USA Energianõukogu loomine selle tõhustamiseks on olnud õige ja oluline samm.

Allikas: valitsuse kommunikatsioonibüroo 23.04.2010 pressiteade