Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Valitsus / Peaminister Ansip sõidab täna koos äridelegatsiooniga Maroko Kuningriiki

Peaminister Ansip sõidab täna koos äridelegatsiooniga Maroko Kuningriiki

Prindi see artikkel
26. aprill 2010

Foto: www.lematin.ma

Foto: www.lematin.ma

Peaminister Andrus Ansip sõidab esmaspäeva õhtul koos äridelegatsiooniga Maroko Kuningriiki, et tihendada kahe riigi vahelisi majandussuhteid ja koostööd energeetika vallas.

Visiidi käigus kohtub peaminister oma Maroko kolleegi Abbas El Fassiga (fotol), energia-, kaevandus, vee- ja keskkonnaministri Amina Benkhadraga, kaubandus-, tööstus- ja uute tehnoloogiate ministri Ahmed Chamiga ja väliskaubandusministriga Abdellatif Maazouziga.

Energia-, kaevandus, vee- ja keskkonnaminister Amina Benkhadra ja Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive allkirjastavad teisipäeval ka põlevkivienergeetika ühiste kavatsuste kokkuleppe.

Peaministri visiidi äridelegatsiooni kuulub neliteist inimest: Aivar Reivik (Volta AS), Sandor Liive, Harri Mikk ja Alo Kelder (Eesti Energia AS), Margus Reinsalu (KC Grupp), Oliver Tiidus ja Mihkel Tikk (eGovernance Laboratory), Ken Koort (Panaviatic AS), Alvaro Hidalgo (Enefit), Kristjan Haavik (Mindware OÜ), Raul Rikk (Trustcorp OÜ), Indrek Väli (Mikskaar AS), Tiit Vapper (Real Systems) ja Siim Raie (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda).

Kõik kahepoolsed kohtumised toimuvad teisipäeval, 27. aprillil. Kolmapäeva hommikul avab peaminister äriseminari.

Vaatamata majanduskriisile on Eesti ja Maroko suhted jõudsalt arenenud. Eesti investeeringud Marokosse on viimastel aastatel oluliselt kasvanud ja tihenenud on ka ärimeeste kontaktid.

Allikas: valitsuse kommunikatsioonibüroo 25.04.2010 pressiteade