Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Haridus ja teadus / Arengufoorumil arutletakse Eesti tuleviku üle

Arengufoorumil arutletakse Eesti tuleviku üle

Prindi see artikkel
6. mai 2010

KasvuvisioonArengufondi ARENGUFOORUM 3: “Kasvuvisioon – maailmas edukas ja koduselt armas Eesti aastal 2018″ toimub 6. mail kell 10-17 Estonia teatri kammersaalis.

Tänavune Arengufoorum on avalöögiks Eesti tuleviku teemalisele diskussioonile. Arutelude eesmärk on jõuda jagatud visioonini Eesti majanduse tuleviku kasvuallikatest ja nendeni jõudmise teedest kiiresti muutuvas maailmas.

Päeva avab Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves, kes on korduvalt rõhutanud, et nõudlik maailm meie ümber esitab meile järgmise kümnendi jooksul mitmeid tõsiseid küsimusi ja peame mõtlema, millise majandusega läheme vastu oma riigi sajandale sünnipäevale.

Oleme foorumi eeltööna analüüsinud Eesti majandusvaldkondi, toonud kokku erinevate elualade inimesi ja ammutanud juurde parimat rahvusvahelist teadmist ning edukate riikide kogemust. Intervjuude ning töötubadega oleme kogunud visioonikate ja loovate Eesti inimeste tulevikutunnetust. Selle tulemusena tekkinud Eesti majanduse erinevaid tulevikulugusid ja visioonielemente soovime osalistega jagada.

Loovat mõtlemist ja avatud arutelu innustavad ettekanded maailma juhtivatelt tulevikumõtlejatelt ja strateegidelt:

* Eamonn Kelly, nimeka strateegia-võrgustiku Global Business Network endine juht ja mitmete tulevikku käsitlevate raamatute autor, aitab mõista ja Eesti konteksti tõlgendada lähikümnendi olulisemaid maailmatrende.

* Mikko Kosonen, Nokia läbi aegade edukaimaks peetud strateegiajuht, kes paar viimast aastat on tegutsenud Soome innovatsioonifondi Sitra presidendina, avab Soome väljakutseid, võimalusi ja valikuid.

* Eesti majanduse tulevikuteid tõlgendab videosilla vahendusel globaalselt tunnustatud stsenaariumide guru Peter Schwartz.

Kõik eeltoodu on selleks, et luua ligi paarisajale Eesti mõtte- ja arvamusliidrile soodne keskkond sisukaks ja tulemuslikuks diskussiooniks. Eesti majanduse tuleviku ühine ehitamine on Arengufoorumi kõige tähtsam osa.

Vaata – www.arengufond.ee