Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Tänavune aasta ema on Rutt Šmigun

Tänavune aasta ema on Rutt Šmigun

Prindi see artikkel
10. mai 2010

Foto: ERR

Foto: ERR

Eesti Naisliit valis tänavuseks aasta emaks Rutt Šmiguni (fotol).

Eesti Naisliidu peasekretär Tiia Selberg ütles BNS-ile, et tänavune aasta ema valiti välja 32 kandidaadi seast.

Endisel murdmaasuusatajal Rutt Šmigunil (56) on kaks tütart ja kaks tütretütart.

13. aasta ema kuulutas pühapäeval Tallinnas Estonia kontserdisaalis peetud kontsertaktusel välja Eesti Naisliidu esinaine Siiri Oviir ja tiitli koos traditsioonilise sõlega andis üle president Toomas Hendrik Ilves.

Eesti Meestelaulu Seltsi korraldatud kontserdi kava koostas Andrus Siimon, kontserti juhtis näitleja Martin Veinmann ning sellel esinesid solistid, ansamblid ning poiste- ja meeskoorid.

Mullu valiti aasta emaks kahe lapse ema ja nelja lapselapse vanaema Maie Niit. Varem on tiitli pälvinud Külli Kangur, Margit Lail, Eevi Ross, Alli Laande, Sirje Kivimägi, Tiina Talvik, Krista Tomberg, Katrin Reimus, Inara Luigas, Merike Kull ja Maaja Moppel.

Aasta ema tiitlile võib kandideerida Eesti kodanik, kelle peres kasvab või on üles kasvanud vähemalt kaks last. Lisaks peab kandidaat olema pädev ja tunnustatud oma töös ning perekonna väärtustamisel heaks eeskujuks ka väljaspool perekonda.

Põlvamaa aasta emaks kuulutati pühapäeva lõuna ajal Mooste mõisas toimunud austamisüritusel seitsme kandidaadi seast valitud kolme lapse ema ja kahe lapselapse vanaema Maimu Parm (49).

Allikas: BNS, 09.05.2010