Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Tallinn 2011 / Rahvusraamatukogus näeb Euroopa kultuuripealinn Ruhri rändnäitust

Rahvusraamatukogus näeb Euroopa kultuuripealinn Ruhri rändnäitust

Prindi see artikkel
25. mai 2010

Ruhr2010Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkond, Eesti Rahvusraamatukogu Saksa saal ja SA Tallinn 2011 kutsuvad täna, 25. mail kell 18 Rahvusraamatukokku, et lõpetada Ruhr 2010 rändnäituse, Manfred Vollmeri „Ruhri legend – Euroopa kultuuripealinn 2010“ külaskäik Tallinna.

Sel aastal kannab Euroopa kultuuripealinna tiitlit Ruhri piirkond Saksamaal. Ruhri arengut ja linnamiljööd on määravalt kujundanud mäe- ja terasetööstus, samas näitab piirkond end tänapäeval üha uuest küljest, olles alati valmis muutusteks, inspireeriv ja üllatav.

“Ruhri piirkonnast õhkub mitte enam tolmu, vaid tulevikku“, kommenteeris saksakeelse Šveitsi üks hinnatumaid kirjanikke ja kultuuripealinna žürii esimees Adolf Muschg.

Eesti Rahvusraamatukogus esitletava Manfred Vollmeri näituse 22 fotot kinnitavad seda muutust suurepäraselt. Näituse lõpuüritusel tervitavad külalisi Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Eestis, Dr Martin Hanz, Eesti Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo, Ruhr 2010 rahvusvaheliste suhete juht Hanns-Dietrich Schmidt ning tuleva aasta Euroopa kultuuripealinna Tallinna üks juhte Mikko Fritze.

„Ruhr 2010 ja Tallinn 2011 suurim sarnasus on soov muutuda paremaks, avatumaks ja huvitavamaks elukeskkonnaks. Kui Ruhr räägib muutustest tööstuspiirkonnast kultuurisõbralikumaks elupaigaks, siis Tallinn avab kultuuripealinna aastaga viimaks taas oma mereääre,“ kommenteeris Mikko Fritze.

Üritus on eesti ja inglise keeles. Sissepääs tasuta. Näitus jääb Eesti Rahvusraamatukogus avatuks juuni alguseni.

Allikas: SA Tallinn 2011  25.05.2010 pressiteade