Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Hooliv Eesti / Ligimene / Lastekaitsepäeval toimub Tallinnas palju päevakohast

Lastekaitsepäeval toimub Tallinnas palju päevakohast

Prindi see artikkel
1. juuni 2010

Lastekaitsepaev2010Teisipäeval, 1. juunil tähistatakse Tallinnas lastekaitsepäeva paljude laste- ja noorteüritustega nii vabas õhus kui ka teatri-, kino- ja kontserdisaalides.

Vabaduse väljakul toimuval nii lastele kui ka noortele suunatud mittetulundusüritusel „Alpha Omega päev“ osalevad erinevad noorteorganisatsioonid ja toimuvad töötoad. Ürituse korraldab MTÜ Peace Child Eesti, projekti toetab Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.

Kultuurikeskuses Lindakivi korraldab tasuta lastekaitsepäevapeo „Naeratusest algab sõprus“, pidu algab kell 18. Esinevad Loomingukeskus Aplaus solistid, võimlemisklubi Piruett lapsed, hip-hop tantsijad ja Trumm-it. Peokavas on ka lahedad mängud ja võistlused, tehakse näomaalinguidd, Balbiino jagab lastele tasuta jäätist! Kell 19 alustab esinemist laulev näitleja Eduard Toman, kes esitab lemmiklaule armastatud Vene multifilmidest.

Tallinna Loomaaias on lastekaitsepäeva puhul perepäev, millest võtab osa ka Tallinna Keskraamatukogu – loomaiaas avatavas looduse lugemissaalis saavad kõik huvilised nukuetendusi vaadata, joonistada, meisterdada, viktoriinides osaleda ning ristsõnu lahendada. Uurimiseks on välja pandud erinevaid looma- ja loodusraamatuid. Kell 12 tutvustavad looduse lugemissaalis Mati Kaal, Aleksei Turovski ja Vladimir Fainštein äsjailmunud raamatut „Nad kuuluvad maailmale“. Lastekaitsepäevaks loomaaeda üles seatav looduse lugemissaal asub rebaste ja huntide puuride läheduses.

Kino ARTIS näitab lastekaitsepäeva puhul tasuta 1992. aastal Lembit Ulfsaki käe all valminud lastefilmi „Lammas all paremas nurgas“.

„Suurel lastekaitsepäeva kontserdil“ Nukuteatris esinevad Maire Eliste Laulustuudio solistid, mudilaskoor, Pirita kammerkoor ja Vene Kultuurikeskuse laulustuudio Knopochki. Muuhulgas laulavad vene ja eesti laululapsed kontserdil koos vene rahvalaulu „Tasa heliseb kelluke“ ja Peep Sarapiku „Ta lendab mesipuu poole“. Kontsertetendus pakub ka palju muud haaravat ja lustakat väikestelt ja suurtelt solistidelt, ansamblitelt, mudilaskoorilt ja Pirita kammerkoorilt. Laval on üle 70 lapse, neist noorimad vaid nelja-aastased.

Eralasteaed Lõvimeri annab lastekaitsepäeval kell 18 Tallinna Õpetajate Majas (Raekoja plats 14) heategevuskontserdi, mille piletituluga toetatakse Eesti Pimekurtide Tugiliitu kõrvaimplantaatide ostmisel vaegkuuljatest lastele. Kontserdil esitavad lapsed koos õpetajatega tuntud lastelaule Veljo Tormise seades, kaasategev Tabasalu Kammerkoor. Pilet hinnaga 150 krooni on võimalik lunastada, kirjutades oma soovist aadressil: lovimeri@hot.ee

Kadrioru noortepargis toimub lastekaitsepäeval kell 12-18 mänguturg. Päev jooksul toimub palju ettevõtmisi ja kontserte, millest lapsed saavad ka ise osa võtta. Esinevad lastekoorid, tantsutrupid ning tsirkuseartistid, kes õpetavad tsirkusetrikke ka lastele. Lastega mängivad ja tegelevad Väike Tom, Haribo Karu, Prügihunt ja teised. 7-14-aastased lapsed saavad osa võtta mänguturust, kus vahetatakse, ostetakse või müüakse vanu lelusid, raamatuid, mänge jms. Eelinfo ja registreerimine telefonil 6284501 ja e-maili kaudu office@scanvest.ee .

Lastekatsepäeva tähistakse ka Rotermanni kvartalis. Esinevad Tõnu ja Piret Laikre, Effataa koor, Loov Impulss õpetajad ja õpilased, Mission4, Fenomen crew, Kaie Kõrbi Balletistuudio, ETA stuudio, Tallinna Balletikool jt. Lastel on võimalik joonistada, käsitööd teha ja kokata. Lastega mängib Lotte. Coca-Cola kinos esilinastub kell 14 3D-film “Shrek nüüd ja igavesti”. Draakon jagab Kalevi kommi ja Jänkupoiss Nesquiki pulgajäätist.

Mustamäel toimuvad „Murumängud Kadaka külas“ – traditsiooniline koguperepäev Kadaka lasteaia õuealal (Akadeemia tee 66). Haabersti linnaosas tähistatakse lastekaitsepäeva Haabersti Vaba Aja Keskuses koos Haabersti lasteaedade vanemate rühmade ja Haabersti koolide esimeste ja teiste klassidega, pidu algab juba kell 10. Ürituse viivad läbi Haabersti Avatud Noortekeskuse noorsootöötajad.

Tallinna Puuetega Inimeste Koda (Endla 59) kutsub osa saama heategevuskontserdist laste leinalaagri toetuseks. Kontsert algab kell 16. Leinalaagris saavad abi lapsed, kes on kaotanud mõne oma lähedase inimese – ema, isa, õe või venna. Teretulnud on kõik annetused suurusest sõltumata. Annetada saab ka ülekandega MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogrammi Swedbanki arvele 221017932306. Kontserdiga tähistatakse ühtlasi ka Kristiine töötute kevadklubi esimese lennu lõpetamist.

Allikas: Raepress, 31.05.2010