Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Riigikogu / Riigikogu komisjonid arutavad peaministriga Eesti seisukohti Euroopa Ülemkogul

Riigikogu komisjonid arutavad peaministriga Eesti seisukohti Euroopa Ülemkogul

Prindi see artikkel
14. juuni 2010

ELLippEsmaspäeval, 14. juunil kell 13.30 toimub Riigikogu konverentsisaalis Euroopa Liidu asjade komisjoni ja väliskomisjoni avalik ühisistung, millel arutatakse Eesti seisukohti 17. juunil toimuval Euroopa Ülemkogul. Seisukohti tutvustab peaminister Andrus Ansip.

Komisjoni istungist toimub otseülekanne ka Riigikogu veebilehel aadressil www.riigikogu.ee/index.php?id=31514

Ülemkogu kohtumisel on Eesti jaoks kõige olulisem küsimus Eesti euroalaga liitumise otsuse heakskiitmine.

Ülemkogu kohtumise peamine teema on Euroopa uus majanduskasvu ja tööhõive strateegia „Euroopa 2020“ ja sellega seoses tehtavad esimesed otsused majanduse juhtimise tugevdamise kohta. Lisaks kinnitatakse majandus- ja rahandusküsimuste nõukogu ettevalmistatud Eli seisukohad G20 tippkohtumiseks ja käsitletakse ELi siseseid vajalikke tegevusi finantssektori tugevdamiseks.

Valitsuse seisukohtadega on võimalik lähemalt tutvuda riigikantselei veebiaadressil www.riigikantselei.ee/failid/100610_VV_seisukohad.pdf

Vastavalt Riigikogud kodu- ja töökorra seadusele kujundavad Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon ja väliskomisjon Riigikogu seisukoha Euroopa Liidu õigusaktide eelnõude suhtes ning annavad arvamuse muude Euroopa Liidu asjade kohta, samuti kontrollivad Vabariigi Valitsuse tegevust Euroopa Liidu poliitika teostamisel.

Allikas: Riigikogu pressitalituse 11.06.2010 pressiteade