Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Muusika / Maailmaküla festival mõõdab esimese kultuuriüritusena ökojalajälge

Maailmaküla festival mõõdab esimese kultuuriüritusena ökojalajälge

Prindi see artikkel
16. juuni 2010

Maailmakyla16.-19. juunil Pirita kloostri varemetes juba 15ndat korda toimuv Maailmaküla festival mõõdab oma ökojalajälge, et välja selgitada, kui suur keskkonnakulu festivali korraldamisega kaasneb.

Esimese kultuuriüritusena Eestis rakendab Maailmaküla keskkonnajuhtimise süsteemi ning mõõdab üritusega kaasnevat ökojalajälge. Paul Pihlak: “Maailmaküla on tuntud mitmete väga heade ning eksootiliste artistide esinemispaigana. Nende artistide reisikuludega aga kaasneb märgatav keskkonnakulu, mida soovime muuhulgas mõõta.”

Ökojalajälje mõõtmisel analüüsitakse esinejate transpordi, majutuse ja toitlustusega seonduvat keskkonnakulu ning ka lavade ehitamise, esinejate elektrienergia kasutuse ja jäätmete tekitamisega kaasnevat. Lisaks viiakse läbi osalejate seas küsitlus, et hinnata festivalil osalejate transpordikulu.

Ökojalajälje vähendamiseks on festivalil olemas rattaparkla, elektrigeneraatorid kasutavad biodiislit, võimaluste piires kasutatakse LED valgusteid, sorteeritakse prügi ning esinejaid veab festivalile festivalibuss.

Maailmaküla festivalil esinevad mitmed tuntud artistid, nagu Serbia filmimees EMIR KUSTURICA, SIERRA LEONE REFUGEE ALL STARS, SEVARA NAZARKHAN Usbekistanist, St Peterburgi Buena Vista Klubiks tituleeritud MARKSHEIDER KUNST, meie oma METSATÖLL ja RAM, JOHANSONID jt. Lisaks kõlab festivali avaõhtul Tauno Aintsi / Ivar Põllu ning Allan Ainti OPUS GEOGRAPHICUM maailma esmaettekanne.

Festivali programm ja info: www.maailmakyla.ee

Allikas: MTÜ Maailmaküla 14.06.2010 pressiteade