Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Erakonnad / Rahvaliidu uueks juhiks sai Juhan Aare

Rahvaliidu uueks juhiks sai Juhan Aare

Prindi see artikkel
3. juuli 2010

Juhan Aare (foto: www.intv.ee)

Juhan Aare (foto: www.intv.ee)

Rahvaliidu erakorraline kongress valis laupäeval Nõos erakonna uueks juhiks kunagise tuntud poliitiku ja ajakirjaniku Juhan Aare.

Aare poolt andis oma hääle 295 delegaati, tema vastaskandidaat Ingvar Tšižikov kogus aga 11 häält. Algselt samuti erakonna juhi kandidaadina üle seatud Uno Silberg taandas oma kandidatuuri, soovitades erakonnakaaslastel hääletada Aare poolt.

Kongressil valiti ka erakonna uued aseesimehed. Valituks osutusid Lääne-Viru maakonnaühenduse esimees Andrus Blok, riigikogu liige Ester Tuiksoo, Jõgeva maakonnaühenduse juht Riina Kulli, ettevõtja Viljar Jaamu ning riigikogu liige Mai Treial, kes kogusid vastavalt 255, 254, 232, 227 ja 226 häält.

Rahvaliidu kongressil valitakse lisaks esimehele ja aseesimeestele mõned liikmed volikokku ja teistesse organitesse, kust osa inimesi on SDE-ga ühinemise luhtumise järel lahkunud.

Pärast 23. mail peetud kongressi, kus lükati tagasi ettepanek SDE-ga ühineda, on Rahvaliidust välja astunud üle 240 liikme. Nende seas on Rahvaliidust lahkunud erakonna eelmine esimees Karel Rüütli ning aseesimehed Ene Tomberg, Kajar Lember ja Anto Liivat, kes kõik kuuluvad praegu juba SDE-sse.

Allikas: BNS, 03.07.2010